Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2007.

22:17

Milutinović: "Nisam imao podršku"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Povodom vesti da je dobio otkaz od strane fudbalskog saveza Jamajke, redakciji B92 javio se naš proslavljeni stručnjak Bora Milutinović, kako bi izneo prave razloge prekida saradnje.

"Tačno je da sam završio saradnju sa fudbalskim savezom Jamajke. Dva bitna razloga prekida su izbor novog predsednika FS Jamajke, koji je izrazio želju da formira svoj tim ljudi, kao i činjenica da FS Jamajke nije ispoštovao naš dogovor. Rezultati u prethodnom periodu nisu bili povoljni, ali su oni ostvareni sa "B" timom Jamajke, jer na raspolaganju nisam imao igrače koji nastupaju u inostranim klubovima", rekao je Milutinović.

Našeg stručnjaka na klupu Jamajke nasledio je Brazilac Rene Šimoeš, koji je pre 9 godina reprezentaciju te zemlje doveo na Svetsko prvenstvo.

63-godišnji Milutinović je jedini selektor u istoriji koji je sa čak pet različitih reprezentacija nastupao na Svetskim šampionatima. On je predvodio selekcije Meksika (1986), Kostarike (1990), SAD (1994), Nigerije (1998) i Kine (2002). Srpski trener u dosadašnjoj karijeri bio je i na klupi Hondurasa 2003. i 2004. godine.

Srpski trener na kraju razgovora iskoristio je priliku da poželi mnogo sreće nacionalnoj reprezentaciji Srbije u dve preostale utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu