Nova vest
Fudbal

Petak, 09.11.2007.

21:41

Etoalu titula prvaka Afrike

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Etoal Sahel iz Tunisa osvojio je klupsku titulu šampiona Afrike, pošto je u revanš meču pobedio branioca titule Al-Ahli iz Egipta sa 3:1. Niko van Tunisa nije Etoalu davao šansu na Kairo Stadionu, pošto je prvi duel pre dve nedelje završen bez golova 0:0. Pobeda je posebno dobila za značaju za momke iz mediteranskog mesta Susa, pošto su na istom terenu pre dve godine izgubili sa 3:0, takođe u finalu afričke Lige šampiona.

Osvajanjem trofeja Lige šampiona Etoal Sahel je uspeo da pobedi u svim takmičenjima koje organizuje fudbalska afrička konfederacija. Pre Kupa šampiona oni su slavili u Kupu kupova, Kupu konfederacije i Superkupu.

Ahli je želeo da se posle ovog meča upiše sa dva rekorda – trećom uzastopnom titulom šampiona i šestom ukupno, ali je isključenje odbrambenog fudbalera egipatske ekipe Emada al-Nahasa preokrenulo situaciju na terenu.

Etoal je poveo u završnici prvog poluvremena Afuena Garbija, a već u petom minutu nastavka Al-Nahas je izjednačio i oduševio 50.000 navijača na stadionu.

Al-Ahli je morao da juri rezultat, a posle isključenja Al-Nahasa ostalo je puno slobodnog prostora, što su iskoristili Amin Čermiti i Mohamed Ali Nafka golovima u sudijskoj nadoknadi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu