Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.10.2007.

00:05

H: Sevilja – Steaua

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mečevi trećeg kola grupe H na prvi pogled ne nude mnogo neizvesnosti. Sevilja je u poslednjih godinu i po dana osvojila čak pet trofeja i stigla u vrh evropskog fudbala. Andalužani su pred svojom publikom lako pobedili Slaviju i očekuje se još jedan njihov ubedljiv trijumf.

"Moramo biti oprezni, jer u ovom takmičenju nijedan rezultat ne treba tumačiti kao iznenađenje. Tražiću od svojih igrača da izuzetno jakim tempom izvrše pritisak na Steauu, i da što pre daju gol ili dva. Pokazali smo da možemo to da uradimo protiv Slavije i to je recept koji uvek primenjujemo na Pishuanu", kaže trener Sevilje Huande Ramos.

Upravo je Huan Sančes Pishuan poprište najvećeg uspeha u istoriji fudbalskog kluba Steaua. Umaju 1986. godine legendarni golman Dukadam skamenio je 60 hiljada navijača Barselone odbranivši njihovim ljubimcima četiri penala u finalu Kupa šampiona.

Novija istorija rumunskog kluba nije tolko slavna, a prošle sezone u Kupu UEFA Sevilja ih je pobedila u oba meča – 2:0 i 1:0. Ipak, trener Steaue Masimo Pedracini, nekad asistent Valtera Zenge na klupi jedinog preostalog evropskog prvaka sa Istoka – Crvene zvezde – kaže da na obalu Gvadalkivira ide po pobedu.

"Mislim da su šanse pred ovu utakmicu 50-50. Želim pobedu ovde i mislim da je možemo ostvariti. Cilj mi je da u to uverim i igrače. Odličan recept dao nam je pre dve nedelje Deportivo – Sevilja je imala deset prilika za gol, a Depor dobio 1:0"

Meč u Sevilji počinje u 20.45.

H: Arsenal – Slavija

Pred utakmicu sa Slavijom najveća briga Arsena Vengera je – kako održati koncentraciju u svojoj ekipi. Alzašanin je letos rasprodao najiskusnije igrače, prevođene Tjerijem Anrijem, ali je njegov dečji vrtić sezonu otvorio na senzacionalan način – u dva meseca dobili su sve utakmice osim jednog jedinog remija.

Venger nije imao prilike da se susretne sa Slavijom, ali praški fudbal poznaje odlično – arsenal je šest puta pobedio Spartu, uključujući i mečeve u avgustovskim kvalifikacijama za LŠ.

"Ovo je tipična nezgodna utakmica, pravi test psihičke snage. Ljudi misle da pošto smo pobedili Spartu, pobeđujemo sigurno i Slaviju. Ali, Liga šampiona ne funkcioniše tako. Moali smo baš da se potrudimo da dobijemo Steauu, a dobila ih je i Slavija. Uz to, oni su dali dva gola u Sevilji".

Problem za Arsenal biće povreda van Persija, ali je tim sa Emirejtsa navikao da iga bez često povređenog Holanđanina. Mnogo teža je situacija u kojoj je Pavel Jarolim, trener češkog tima, koji je u Pragu ostavio pet povređenih prvotimaca, među kojima je i Vladimir Šmicer. Jarolim je ipak optimista.

"Arsenal je jedan od najboljih timova u Evropi, ali mi nećemo praviti greške kakve smo činili u Sevilji. Moramo igrati kao tim i u napadu i u odbrani. Oni su prvi favoriti grupe, ali zašto ne bismo mogli da načinimo iznenađenje", upitao je Jarolim.

Meč na Emirejtsu počinje u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

12 h

U fokusu

Vidi sve