Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.10.2007.

19:52

Podrška Platinijevoj reformi LŠ

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Predsednici najkvalitetnijih evropskih fudbalskih liga, koji su se sastali u Parizu, dogovorili su se da prihvate reforme Lige šampiona koje je predložio predsednik UEFA Mišel Platini, ali su tražili vremena da bi se one implementirale.

Čelnici engleske, italijanske, španske, nemačke, francuske i portugalske lige usaglasili su stav sa Platinijevom željom da svaka država ima maksimalno tri predstavnika u Ligi šampiona, a da u taj fond budu uključeni i osvajači nacionalnih kupova.

Francuska fudbalska federacija je saopštila da su sve federacije „podržale princip otvaranja Lige šampiona i prisustva većeg broja prvaka država“, koje je predložio Platini.

„Mi delimo želju predsednika UEFA da se vrednuje i nacionalni kup i da se pobednicima otvori direktan put do Lige šampiona.

Ipak, predstavnici šest federacija su zatražili vreme pre nego što ove odluke postanu pravosnažne kako bi dobili podršku u svojim zemljama. Ovakav stav u potpunosti je drugačiji od stava asocijacije evropskih fudbalskih liga koje su jednoglasno odbile predlog reformi.

G14 koji okuplja najbogatije evropske klubove poput Barselone, Milana i Mančester Junajteda prošle nedelje takođe je odbila ovaj predlog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve