Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.10.2007.

12:25

Liga UEFA: Bajern u Beogradu!

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde igraće sa Bajernom iz Minhena, engleskim Boltonom, portugalskom Bragom i grčkim Arisom iz Soluna u grupi F Lige UEFA, određeno je žrebom u Nionu.

Zvezda u prvom kolu, 25. oktobra, dočekuje Bajern iz Minhena, a zatim, 8. novembra, gostuje Arisu.

U trećem kolu, 29. novembra, šampion Srbije biće slobodan. Posle pauze, Zvezda u četvrtom kolu (5. ili 6. decembra) dočekuje Bolton, a na kraju takmičenja (19. ili 20. decembra) gostuje portugalskoj Bragi.

Takmičenje u Ligi UEFA trajaće od 25. oktobra do 20. decembra, a po tri najbolja tima iz svake grupe nastaviće takmičenje na proleće.

Finalna utakmica Kupa UEFA odigraće se 14. maja u Mančesteru.

Bajern iz Minhena ima trenutno jednu od najjačih evropskih ekipa. Bavarski klub je posle veoma nespešne prošle sezone, u kojoj nisu uspeli da obezbede plasman u Ligu šampiona, znatno pojačao tim, a prelazni rok obeležio je dolazak Miroslava Klosea, Luke Tonija i Franka Riberija u Minhen. Bajern se trenutno nalazi na vrhu Bundeslige, uz učinak od 7 pobeda i 2 remija iz 9 utakmica i 5 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Karlsrue. Nemački predstavnik je u prvom kolu Kupa UEFA zabeležio dve pobede nad portugalskim Belenenšešom, 1:0 u Minhenu i 2:0 u Lisabonu.

Drugi rival Crvene zvezde, grčki Aris, od ove sezone predvodi nekadašnji trener beogradskih "crveno-belih" Dušan Bajević. Bajević je Zvezdu napustio u martu ove godine, kada je napustio klupu tokom utakmice koju je beogradski tim izgubio od Vojvodine sa 2:0. Solunski tim je trenutno na 8. mestu grčke lige, sa 1 pobedom i 3 nerešena ishoda. Aris je u prvom kolu Kupa UEFA pobedio kod kuće špansku Saragosu sa 1:0, u revanšu je izgubio sa 2:1 i prošao dalje zahvaljujući golu u gostima.

Engleski Bolton je posle odlične sezone pod vođstvom Sema Alardajsa uspeo da obezbedi plasman u Evropu, ali je od dolaska Semija Lija ove sezone veoma loše počeo. Bolton se trenutno nalazi u zoni ispadanja Premijer lige, na pretposlednjem mestu, uz 1 pobedu, 2 remija i čak 6 poraza iz 9 utakmica. Jedinu pobedu Bolton je ostvario krajem septembra u Londonu protiv Fulama, 2:1. U prvom kolu Kupa UEFA Bolton je protiv makedonskog predstavnika Rabotničkog igrao 1:1 u gostima, a zatim pobedio kod kuće sa 1:0.

Sa portugalskom Bragom Crvena zvezda je igrala pre samo dve sezone, kada je iz prvog kola Kupa UEFA Zvezda prošla dalje. U Beogradu je bilo 0:0, a u Portugalu 1:1. Braga je trenutno na 7. mestu portugalskog prvenstva sa 10 bodova iz 7 utakmica. U prvom kolu Kupa UEFA Braga je izbacila švedski Hamarbi. U gostima su izgubili sa 2:1, da bi zatim kod kuće zabeležili ubedljivu pobedu od 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

367 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve