Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.08.2007.

10:09

Đukić: "Zadovoljan sam, može bolje"

Izvor: B92, www.partizan.co.yu

Autor:B92, www.partizan.co.yu

Default images

Posle tri kola Meridijan Superlige i tri prilično rutinske pobede 'crno-belih', kao i 11:1 u dvomeču sa Zrinjskim u kvalifikacijama za Kup UEFA, trener Partizana Miroslav Đukić kaže da je zadovoljan. Priča i o tome da će se krug kandidata za startnih 11 još suziti kao i da je potpuno svestan činjenice da još uvek, sa svojim igračima, ništa nije osvojio.

"Zadovoljan sam. Delujemo homogeno, čvrsto, agresivno. Ipak, tek je početak, može još bolje. Moramo da nastavimo u istom ritmu jer titulu još nismo osvojili. Znali smo da radimo sa većim brojem novih igrača, dali smo sve od sebe da se već na pripremama ukomponujemo. Čak i vreme rezervisano za sticanje kondicije korišćeno je u svrhu uigravanja, upoznavanja igrača na terenu. Zato sada deluje dobro..." rekao je Đukić.

Partizan je postigao 19 golova na pet takmičarskih utakmica, a samo Jovetić je, pored sedam pogodaka, četiri puta pogađao prečku ili stativu.

"Selektirana je ofanzivna ekipa i svakodnevno se radi na pobedničkom mentalitetu. Naučili smo prošle sezone da se rivali protiv nas brane, pa pažnju posvećujemo rešenjima protiv odbrambenih blokova. Imamo kvalitet za to. Stvaramo šanse, neprestano smo opasni po gol, to su detalji koji me raduju," kaže Đukić i brani odbranu svog tima, "U tri kola smo primili samo dva gola. Svesno rizikujemo napadajući, dok naša odbrana stoji na 40 metara od gola.

Defanziva počinje od Diare i Jovetića i zadovoljan sam kako funkcioniše. Imamo karakter i kada je rezultat protiv nas. Protiv Banata je bilo teško igrati jer se rival branio sa petoricom u poslednjoj liniji odbrane, a čak deset igrača stajalo je iza lopte. Poveli su, nije moglo gore. Raduje me što smo i u tim trenucima igrali mirno, bez panike, čak i kad smo promašili šanse ili su stative spašavale suparnika. Golovi su, ipak, došli, to je dokaz takmičarske zrelosti."

Partizanovi rezultati najavljuju uspešnu sezonu ali se postalvja i pitanje da li će ekipa izdržati, odnosno da li će biti padova forme.

"U kondicionom smislu neće biti problema, jer imamo veliki fond kvalitetnih fudbalera, svesnih obaveza i dresa koji nose. Partizan nema problem u rotaciji jer ekipu ne delim na rezerviste i startere. Zato sam siguran da neće biti opuštanja, ništa još nismo ni osvojili," rekao je Đukić.

Već nekoliko dana Vladimir Ivić trenira sa Teleoptikom, a za petak je najavljeno predstavljanje Stjepanovića i Ćetkovića. Gulan, koji je letos potpisao za Fiorentinu, trenira sa Partizanom, a Đukić insistira na tome da hoće da radi sa 20 igrača.

"Ako dovedete fudbalera poput Stjepanovića, pa posle njega još jednog igrača, to je nagomilavanje. Mora da se radi sa smislom i razmišljanjem," posredno Đukić najavljuje da Ivić neće ostati u Humskoj, "Razgovarao sam sa Tomićem i znamo otprilike ko će da nas napusti, međutim, neću o imenima. Dovoljno mi je 20 igrača, ne treba mi 25, pa da u ekipi bude nezadovoljnih."

Partizan u četvrtom kolu Meridijan Superlige gostuje OFK Beogradu.

"Protiv OFK Beograda je prilika da gledaoci u direktnom TV prenosu širom Srbije vide kvalitetan fudbal. Oni su nam sad glavni konkurenti za prvo mesto jer su po poziciji na tabeli odmah iza nas," rekao je Miroslav Đukić, trener 'crno-belih' i odbio da analizira trenutni odnos snaga svog tima sa 'večitim rivalom', "Zvezda ima trenera, bavim se samo Partizanom i sve što radim je u interesu mog kluba. Do naše utakmice ostlao je još mesec dana. U međuvremenu moramo da igramo protiv pet rivala. Do tada može da se promeni mnogo stvari, ali ako budemo dobro radili možemo da ostvarimo ciljeve, iako su te utakmice atipične."

Od dolaska Đukića na klupu Partizana 'crno-beli' su ostvarili 16 pobeda, uz sedam poraza, a ove sezone svih pet utakmica su dobili (Zrinjski 6:1, 5:0, Vojvodina 1:0, Čukarički 3:0, Banat 4:2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu