Nova vest
Fudbal

Subota, 21.07.2007.

11:21

U19: Protiv Nemačke za polufinale

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije sastaje se večeras sa selekcijom Nemačke u 3. kolu Evropskog prvenstva u Austriji za igrače do 19 godina. Nakon ubedljive pobede nad Rusijom, tim Zvonka Živkovića ostao je u trci za plasman u polufinale, a za ostvarenje tog cilja neophodna je pobeda nad Nemcima. Meč u Pašingu počinje u 20 časova.

Selektor Živković je optimista pred duel sa Nemačkom, trenutno drugoplasiranom ekipom u grupi B. Nemci imaju četiri boda, uz slabiju gol razliku u odnosu na vodeću Francusku, dok Srbija ima bod manje.

"Očekujemo prolaz dalje. Pobeda nad Rusijom nam mnogo znači. Nemačka ima dobar tim, znamo da su veoma čvrsta ekipa, tako da moramo da budemo veoma jaki, taktički spremni i da mnogo trčimo tokom cele utakmice. Ukoliko to postignemo, mislim da možemo čak i do finala", rekao je Živković.

S druge strane, Nemačka će se boriti za drugo polufinale u poslednje tri godine, a selektor Frank Engel je takođe optimista:

"Atmosfera u timu je odlična. Želimo da pobedimo, ali bi bili zadovoljni i remijem. Nemamo imperativ pobede i sve je u našim rukama. Srbija ima dobar tim i nekoliko odličnih pojedinaca. Međutim, nikome nećemo posvetiti posebnu pažnju i igraćemo svoju igru", rekao je Engel, čija je ekipa u prošlom kolu odigrala nerešeno, 1:1, protiv Francuske.

U drugom meču 3. kola grupe B sastaju se Francuska i Rusija. Francuskoj bi i bod doneo plasman u polufinale, dok je Rusija izgubila sve šanse za prolaz dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve