Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.06.2007.

21:37

EP U21: Italija-Engleska 2:2

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

U drugoj utakmici naše grupe Engleska i Italija igrale su nerešeno 2:2. Posle prvog poluvremena Engleska je vodila sa 2:1. Za dva minuta Englezi su šokirali Italijane, a golove su u 24. i 26. minutu postigli Nudžent i Lita. Međutim, Italijani se nisu predavali i u 35. minutu Kjelini je posle nekoliko odbitaka spoveo loptu u gol. Do kraja je bilo po nekoliko prilika za oba tima, ali je rezultat ostao nepromenjen. U 69. minutu konačan rezultat postavio je Akvilani sjajnim udarcem sa 25 metara.

Mnogo bolju igru reprezentativci Engleske nisu uspeli da pretvore u golove na početku meča. Dve fantastične šanse propustio je Liroj Lita. Prvo je sam izašao pred Vivijanija, prešao ga i onda promašio potpuno prazan gol. U sledećoj je sa desetak metara iz voleja pogodio prečku. Šansu da dovede svoj tim u vođstvo propustio je Pacini u 21. minutu. Jang je u istom minutu ušao sam u kazneni prostor Italijana, "izlomio" dva igrača, ali je šutirao pored gola. U 24. minutu 1:0 za Englesku. Sa leve strane odlično je centrirao Lejton Bejns, a loptu je glavom u mrežu smestio Nudžent.

Samo dva minuta kasnije Liroj Lita povećao je na dva nula. Jang je oduzeo loptu na polovini terena, povukao je i gurnuo ka Liti, koji je iz prve šutirao levom nogom i savladao Vivijanija. Italijani su pretili iz prekida i u 35. minutu savladali Skota Karsona. Lopta je iz kornera pala u peterac, odbila se o jednog odbrambenog igrača na nogu Paladina i srećno se odbila do Kjelinija, koji ju je sproveo u gol. Samo dva minuta kasnije šansu da izjednači rezultat propustio je Pacini. Fantastičan centaršut sa leve strane zahvatio je glavom, ali je Karson bio dobro postavljen. Ponovo je u 44. minutu Pacini bio u prilici, posle kornera, Karson hvata bez problema.

Italijani su počeli angažovanije drugo poluvreme. Već u 47. minutu veoma dobro je šutirao Montolivo, a dobro odbranio Karson. U 49. dobru šansu imao je Tejlor, ali je na samo tri metra od Vivijanija loše zahvatio loptu. Italija je preuzela inicijativu, ali su otpor Engleza slomili tek u 69. minutu.

Rosina je sjajno petom odložio loptu za Akvilanija, koji je sa 25 metara po zemlji pogodio donji desni ugao gola nemoćnog Karsona za 2:2. U 74. minutu Jang je odlično prošao i sa desetak metara sa leve strane pogodio prečku Italijana. Od tog momenta Englezi kao da su prestali da igraju, a Italijani su nastavili sa napadima. U 85. minutu Noćerino je sjajno šutirao, ali je lopta prošla tek nekoliko centimetara pored stative gola Karsona. 30. udarac na gol Engleza uputio je Rosi i takođe za malo bio neprecizan. Englezi su se kasno trgli i ostalo je 2:2, pa je Srbija zauzela prvo mesto u grupi.

U grupi B prva je Srbija sa 6 bodova, sledi Engleska sa 2, a Italija i Češka imaju po bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu