Nova vest
Fudbal

Petak, 01.06.2007.

21:48

Partizan juri Moreiru

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelnici fudbalskog kluba Partizan pokazali su želju da angažuju Almanija Moreiru, ofanzivnog vezistu koji je prošle sezone nosio dres Aveša. On bi u Humsku mogao da stigne umesto Vladimira Ivića, čiji je povratak u Beograd stopirao AEK. "Ljudi iz uprave su mi rekli da računaju na mene do januara, dok me veže ugovor za AEK. Atinjani za transfer ovog leta traže veliku sumu, pa kako stvari stoje, ostaću u Grčkoj do zime", kaže Vladimir Ivić.

"Očigledno da trener Ferer ima plan kako da igramo zajedno Rivaldo i ja, iako se "sudaramo" na istom mestu u timu".

Čelnici Partizana su kao prioritet u prelaznom roku označili vraćanje nekadašnjih asova crno-belih i srpskih internacionalaca. Međutim, kako je otpala mogućnost da se Ivić ponovo nađe u Humskoj, prvi pik je sada Almani Moreira, Portugalac koji je prošle sezone nosio dres Aveša. On se po mnogo kriterijuma uklapa u želje crno-belih: iskusan je igrač (29 godina, 168cm/70kg), igra na mestu plejmejkera, koje je najveća boljka "parnog valjka" već dve godine. Portugalac ima i bogatu internacionalnu karijeru, pošto je nosio dres i Standarda iz Liježa tokom četiri sezone, čak bio i kapiten, zatim nemačkog Hamurgera i ruskog Dinama iz Moskve. Pre toga je u Portugalu igrao za Boavistu i Žil Visente.

Partizanu ide na ruku to što je Aveš ispao iz prve portugalske lige i teško da će imati sredstava da zadrži najboljeg igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve