Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.03.2007.

15:19

Vembli rasprodat za šest sati

Izvor: Miloš Todorović

Autor:Miloš Todorović

Default images

Ulaznice za prvu utakmicu na na novom Vembliju između mladih selekcija Engeske i Italije rasprodate su za manje od šest sati, a interesovanje je bilo toliko da je posle tri sata "pao" sajt Fudbalske Asocijacije Engleske.

Utakmicom, koja će biti odigrana 24. marta, Vembli će biti zvanično otvoren, a organizatori su u prodaju pustili svega 60.000 ulaznica, iako je kapacitet 90.000 mesta. Reč je o uobičajenoj proceduri prilikom testiranja novih sportskih objekata. Nakon te utakmice, bezbednosne službe treba da izdaju licencu za korišćenje stadiona.

Stari stadion Vembli bio je izgrađen 1923. godine i decenijama je nosio epitet "kolevke fudbala". Srušen je u oktobru 2000, a izgradnja novog stadiona trajala je godinu dana duže nego što je bilo planirano zbog više sporova između izvođača radova i Fudbalske Asocijacije Engleske.

U oktobru prošle godine razrešene su sve pravne nedoumice i stadion vredan 1,17 milijardi evra sada je vlasništvo nacionalne fudbalske federacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu