Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.02.2007.

12:10

Smiljanić: "Sve zbog viška emocija"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Mladi reprezentativac i jedan od najboljih igrača na prethodnom derbiju, Milan Smiljanić, dan posle utakmice priznaje da je "preterao posle utakmice" i kaže da mu je žao što je ušao u konflikt sa Boškom Đurovskim. "Čitav život sam čekao da se probudim, kažem sebi da sam igrao i pobedio na Marakani," rekao je Smiljanić. "Želja mi se ispunila, odigrali smo vrhunski, razbili Zvezdu, a šta se posle događalo, to već nije toliko bitno koliko sam derbi.

U Partizanu sam ceo život, otkako znam za sebe, i drago mi je da sam deo generacije koja je srušila Zvezdinu tradiciju. Kada se tako nešto dogodi, normalno je da se pojavi višak emocija. Kod mene ih je bilo za izvoz. Zato se izvinjavam onima koje je moje ponašanje uvredilo i onima koje sam lično uvredio, ako su se osetili uvređenim."

Smiljanić kaže da mu je trener Miroslav Đukić prvi ukazao na greške i objašnjava zbog čega je za njega derbi sasvim posebna utakmica.

"To je normalno, jer mi koji smo počeli da igramo fudbal u Partizanu večite derbije sa Zvezdom igramo od petlića i malo drugačije sve shvatamo. Bio sam ponosan što su uz mene na terenu neki momci sa kojima sam odrastao. Ovo je takođe bio prvi put da fudbaleri koji su kasnije došli u klub nisu imali straha, niti respekta prema Zvezdi. To nas je ranije najviše mučilo. Sada smo svi bili deca Partizana," kaže Smiljanić.

Pre konferencije za novinare na kojoj je bio neumeren Smiljanić je u poluvremenu utakmice imao sukob sa pomoćnim trenerom Crvene zvezde, Đurovskim.

"Boško Đurovski mi je prišao u tunelu da mi skrene pažnju na ponašanje, ali sam bio previše nervozan. Rekao sam nekoliko reči u afektu i ovim putem mu se javno izvinjavam. Znam da će Boško shvatiti, jer je bio veliki fudbaler, igrao je derbije i zna šta se događa u glavi. Još jednom se izvinjavam," rekao je Smiljanić za Sport.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Ronaldo prodao klub

Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo objavio je prodaju Kruzeira, kluba čiji je vlasnik postao pre dve godine.

Beta

11:29

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu