Nova vest
Fudbal

Subota, 24.02.2007.

19:31

Smiljanić: "Pokazali da smo pravi!"

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

"Prvo želim da čestitam mojim igračima koji su odigrali u visokom ritmu. Došli smo ovde po pobedu i pritisli protivnika od prvog minuta," rekao je Miroslav Đukić na početku konferencije za novinare.

"Meni je ovo sasvim normalno, mislio sam da ćemo pobediti 5:0... Mislim da je Zvezda imala puno sreće što je primila samo četiri gola. Lepo je proslaviti ovakvu pobedu sa navijačima, odigrali smo svih 90 minuta kao što smo se dogovorili sa trenerom.

Mislim da smo ovaj stadion 'zatvorili', pokazali smo ko smo i šta smo, pokazali smo karakter i srce koje smo ostavili na terenu
," rekao je Milan Smiljanić, "Neka Zvezda osvoji titulu ako može, ako ih nije sramota posle ovakve utakmice..."

Žarko Lazetić postigao je gol na prvom derbiju koji je igrao.

"Prvo čestitam igračima Zvezde na fer i korektnoj igri, najvažnije je što smo ušli u utakmicu hladne glave, da pokažemo šta znamo. Znali smo da, ako odigramo tako, pobeda neće doći u pitanje. Hvala navijačima na velikoj podršci, to je bio motiv da odigramo ovako."

Miroslav Đukić je rekao da je njegova ekipa psihološki spremna i da nema respekta prema protivnicima.

"Mi smo bili svesni da ovi novi igrači nemaju kompleks, najvažniji je mentalitet koji ima ova grupa. Mi fudbalski 'ne poštujemo' nikoga, došli smo ovde da pritisnemo protivnika i pokažemo šta hoćemo. Od prvog minuta igrači su pokazali visok stepen psihičke i fizičke pripremljenosti. Otežali smo im posao, znali smo da oni nisu navikli da ih neko pritisne kako smo mi od prvog mimnuta," rekao je Đukić.

"Mi nemamo kompleks, nemamo naviku da gubimo... Pokazali smo da imamo srca, pokazali smo svima da smo pravi igrači za ovaj klub, da ga iskreno volimo i ja sam siguran sam da nikada neću izgubiti od Zvezde," rekao je uzbuđeni Smiljanić.

"Zaista smo sjajno odigrali. Nisam očekivao da možemo ovako da ih razbijemo. Jednostavno, za 90 minuta na prste dve ruke može da se nabroji koliko su puta prešli na našu polovinu. Velika pobeda za nas i prilika da prvenstvo učinimo neizvesnim," rekao je Antonio Rukavina, koji je u debitantskom derbiju odigrao odlično.

Miloš Mihajlov postigao je prvi gol na 128. derbiju i učestvovao u akciji kod drugog pogotka 'crno-belih'.

"Još sam u transu. Potpuno zasluženo smo pobedili, celu utakmicu smo bili bolji. Zahvaljujem se i saigračima i navijačima za ovaj spektakl i rušenje tradicije," rekao je MIhajlov, "Mogli smo da pobedimo ubedljivije, ali važno je da smo pobedili. Žao mi je što sam pogrešio i posle te greške je Zvezda dala drugi gol."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve