Nova vest
Fudbal

Petak, 04.08.2006.

02:56

Kreće Meridijan Superliga Srbije

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

U petak, 4. avgusta igra se prva utakmica Meridijan Superlige. U prvom fudbalskom šampionatu Srbije u čestvovaće dvanaest klubova koji će igrati po novom sistemu, a posle 32 kola dobićemo prvaka. Svih dvanaest klubova, šest beogradskih i šest iz 'ostatka države' odigraće 22 kola po dvokružnom sistemu, a posle toga će se boljih šest boriti za titulu i plasman u evropske kupove, a slabijih šest za opstanak u ligi.

Prošlogodišnji prvak, ekipa Crvene zvezde, u novu sezonu ulazi sa neznatno izmenjenim sastavom. Otišli su učesnici SP golman Stojković i Dudić i povremeni reprezentativac Luković a značajna pojačanja mogli bi da budu stranci, Bugarin Georgijev, Brazilac Tadei i Senegalac Gej. Opšte je mišljenje da je dolazak Bajevića umesto Zenge pomak na bolje.

Zvezda u prvom kolu dočekuje ekipu Voždovca. Najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela prethodnog šampionata nema tim za značajnije rezultate, finansijski problemi uslovili su da 'Zmajevi' u novo prvenstvo uđu da bi se borili za opstanak.

"I pored toga što nam se bliži utakmica sa Milanom igrači moraju da ozbiljno i koncentrisani uđu u subotnji meč sa Voždovcem jer u prvesntvo moramo da uđemo sa pobedom i tri boda, " rekao je posle utakmice sa Kork sitijem predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković.

Kao i svake sezone najozbiljniji konkurent za osvajanje titule biće Partizan. 'Crno-beli' su u pripremnom periodu bili veoma neuverljivi, ali direktor beogradskog kluba Nenad Bjeković veruje da loši rezultati nisu i znak za uzbunu.

"Igre u pripremnom periodu nisu bile toliko loše koliko su loši bili rezultati. Verujem da će vremenom sve doći na svoje mesto. Dobro se radilo i verujem i u igrače i u stručni štab.”

Partizan je doveo čak desetoricu novih igrača ali se još uvek ne vidi ko će od njih biti pravo pojačanje. Najzvučnija imena su napadači Vukelja, Stojkov, Markoski i Mirosavljević, a prethodni prelazni rok je prvi u kojem Partizan nije ostvario nijedan značajniji transfer, odnosno prodao nekog igrača.

Problem ‘crno-belima’ mogla bi da predstavlja i činjenica da su navijači najavili da će nastaviti sa bojkotom. Prvi protivnik je Bežanija, debitant u najvišem rangu takmičenja.

"Jednom mora da bude prvi put. Treme i straha neće biti, nema razlgoa da se neko nekoga plaši. Ovo je prava šansa za pojedince da pokažu da vrede, za neke da dokažu da im je mesto u Partizanu,” kaže trener Bekvalac koji računa na četvoricu igrača pozajmljenih upravo od Partizana, Veselinovića, Babića, Kneževića i Stančeskog.

Sezonu ‘otvaraju’ Zemun i OFK Beograd. Zemunci su celo leto čekali (i nisu dočekali) nove vlasnike kluba ali su spremni da se takmiče u Meridijan Superligi.

Spremili smo se kako-tako. Ipak, poručujemo da ćemo od početka igrati na pobede. Ne verujem da su igrači OFK Beograda značajno bolje pripremljeni,” kaže Kristijan Tucaković.
Gosti sa Karaburme tražili su da se igra dan ranije da bi imali više vremena za utakmicu kvalifikacija za Kup UEFA sa Okserom.

Gledamo samo naš kvalitet, ne zanima nas protivnik. Znam da je Zemun proemnio ekipu ali su ostali neki iskusni momci. Naša snaga je vera u sebe,” rekao je kapiten ‘Romantičara’ Branko Baković.

Pod imenom Banat nastupaće klub koji je do prošle sezone bio Budućnost i igrao je u Banatskom Dvoru. Prvu utakmicu igraće u Čačku, a u prvom kolu igraće se još i vojvođanski derbi u Kuli, odnosno utakmica Smederevo – Mladost Apatin.

Iz lige ispadaju dve najslabije ekipe, iz Prve lige Srbije ulaze dva prvoplasirana, a tim koji u grupi za opstanak zauzme četvrto mesto igraće baraž sa pobednikom plej ofa Prve lige (učestvuju klubovi koji se nađu na trećem, četvrtom, petom i šestom mestu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve