Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.02.2006.

15:44

UCL:Real - Arsenal, povratak kralja

Izvor: Igor Vujičin

Autor:Igor Vujičin

Default images

Iako je njegova ekipa u dobroj formi, trener Reala Huan Ramon Lopes Karo odmah je ublažio najave da je madridski klub veliki favorit u dvomeču sa Arsenalom.

Španski gigant pobedio je u poslednjih 6 kola Primere, postigao 18 golova i umalo nadoknadio minus od 5 golova u polufinalu kupa Kralja pobedom nad Saragosom od 4:0. Karo je razumljivo oduševljen poslednjim izdanjima svog tima u 2006. ali poziva na oprez u meču sa Arsenalom koji je slavio tek u dve od poslednjih osam mečeva u Premijeršipu.

“Naravno da imam veliko poverenje u ovaj tim, “ izjavio je Karo koji je na klupi zamenio Brazilca Luksemburga početkom decembra:
”Igrači su reagovali sjajno, vrlo sam srećan kako se stvari odvijaju u ovom trenutku po nas. Ovo je veliki trenutak za ovaj tim, medjutim, stiže Arsenal koji je jedan od najboljih na svetu. Moraćemo da svedemo greške na najmanju moguću meru, a onda pokažemo šta znamo”.

U ekipu se posle tromesečne pauze zbog povrede kolena vratio Raul Gonzales koji bi mogao da zaigra u napadu sa Ronaldom koji je takodje imao problema sa povredom:
”Veoma sam zadovoljan Ronaldovim napretkom u poslednjim nekoliko meseci, odlično trenira” rekao je Karo, koji može da računa i na Vudgejta, Roberta Karlosa i Zinedina Zidana.

”Raul je takodje u odličnom stanju. Možda će mu ponestati snage jer nema mečeva u nogama, ali ovo je izuzetno važna utakmica za nas”.

Trener Reala zna odakle mu preti najveća opasnost večeras:

”Tjeri Anri je sjajan igrač i najveća pretnja po naš gol. Međutim, individualci su mnogo manje važni od toga kako 11 igrača igraju kao celina i tim. Nećemo biti previše oprezni zbog gola u gostima, igraćemo na naš način. Ne želim da budem srećan posle večerašnje utakmice, a tužan posle revanša".

Madridjani nikada nisu izgubili na svom stadionu od engleskog tima, iako su kroz istoriju odigrali 8 utakmica. S druge strane Arsenal se pet puta vraćao poražen iz Španije a igrao je 7 utakmica. Poslednji dolazak na jug Evrope bio je uspešan, kada je savladana Selta u Vigu sa 3:2 u sezoni 2003-2004.

”Moraćemo dobro da se branimo, jer će nam Real pretiti sa svih strana. Kada osvojimo loptu moraćemo da budemo ofanzivni jer želimo da postignemo gol na Santiago Bernabeu, ali prvi cilj nam je definitivno odbrana” izjavio je Arsen Venger, trener londonskog kluba.

Francuski trener će izvesti sastav bez prva tri defanzivca ekipe. Sol Kempbel ima problema sa člankom, a Loren i Ešli Kol sa stopalom. To znači da će defanzivnu četvorku Venger morati da sastavi od mladjih igrača:

”Real igra trenutno odlično, ali možemo do dobrog rezultata. Uvek verujem u svoju ekipu. Te mladiće sam uostalom i izabrao zbog kvaliteta. Rastu veoma brzo i razvijaju se u pravom smeru. Velike utakmice donose velike šanse za dokazivanje. Uveren sam da će pokazati koliko zaista vrede".

Real - Arsenal, snimak od 00.30 na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve