Nova vest
Fudbal

Petak, 28.03.2014.

20:00

Leti, leti Mojs – od navijača avion

Očajni navijači Mančester Junajteda spremili su neverovatnu „koreografiju“ kojom će, nadaju se, konačno naterati Dejvida Mojsa da ode.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Navijači Junajteda odlučili su da pre subotnjeg meča sa Aston Vilom, iznad ’Old Traforda’ preleti avion koji će vući kontroverzan baner na kome će pisati „Wrong one – Moyes out“ (Pogrešan – Mojs napolje).

„Glasine o nezadovoljstvu su počele na tribinama. Želimo da pokažemo da naša podrška nije stoprocentna kao što bi Mojs voleo da misli“, rekao je organizator „protesta“ Ves Džons.

Ovaj potez izazvao je podeljene reakcije među navijačima, neki nisu za potpuno sramoćenje menadžera Juanajteda, koji je direktno odgovoran za veoma lošu sezonu koju ima aktuelni šampion Engleske.

Za pilota aviona Krisa Mustoa, koji će vući problematičan naziv, u pitanju je samo zabava.

„Ja nisam fudbalski fan, tako da me to uopšte ne dotiče. Ali sam naravno, svestan situacije. Meni je sve to zabavno, stvarno. Niko neće propustiti poruku, to je sigurno“, rekao je pilot.

U isto vreme, u blizini stadiona leteće još jedan avion, potvrđeno je za engleske medije. Kompanija odbija da kaže ko je organizovao let i šta će na drugom baneru pisati, pa to situaciju dodatno čini interesantnom.

„Čuo sam o tome i priča se, ali ovo je dugo putovanje. Radimo odlično zajedno, imamo dobar odnos. Ali, ono što ja želim je da imamo pobednički tim. Svi se pitaju zašto ne pokazujemo kvalitet koji posedujemo. Postoje razlozi za to. Mi smo tek na početku putovanja. Promena menadžera je važna stvar koja utiče na ekipu, i za te promene je potrebno vremena. Ne dešavaju se preko noći“, rekao je Mojs.

Najnoviji događaji samo naglašavaju razliku u redovima ’crvenih đavola’ u odnosu na prošlu sezonu, kada ih je do titule vodio ser Aleks Ferguson.

Predsednik Asocijacije profesionalnih fudbale Gordon Tejlor rekao je da nije impresioniran planovima navijača.

„Mislim da to nije nešto što treba da vidite, ili što želite da vidite. Nekada, kao navijač, možete biti uznemireni, ali isto tako morate pokazati malo poštovanja. Svi mogu podržavati klub kada mu ide dobro, to je lako. Ali, to je kao i u životu, vreme kada otkrijete ko su vam prijatelji ili navijači je ono kada ne ide baš dobro. To je pravi test za prave navijače“, rekao je Tejlor.

Katastrofalna sezona Mančester Junajteda ugrožava brend Premijer lige, izjavio je izvršni direktor elitnog engleskog takmičenja Ričard Skadamor. Najtrofejniji engleski klub, koji je u 21 sezoni Premijer lige osvojio 13 titula, ove sezone je tek sedmi, posle serije katastrofalnih mečeva, pa tako nema šanse ni za plasman u LŠ.

„To je dvosekli mač. Kada najpopularniji klub ima loše rezultate, to vas košta – manja je gledanost i manje interesovanje u mnogim delovima sveta“, rekao je Skadamor za Blumberg.

Utakmica Mančester Junajteda i Aston Vile igraće se u subotu od 13.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu