Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.10.2007.

16:25

Hicfeld: Zvezda je težak protivnik

Izvor: VN

Autor: VN

Default images

Na konferenciji za novinare pred meč Crvene zvezde i Bajerna, nemački tim su predstavljali trener Otmar Hicfeld i napadač Miroslav Klose. Hicfeld smatra da je beogradski tim težak protivnik, ali smatra da će njegov tim da pobedi, uprkos kadrovskim problemima. Miroslav Klose takođe veruje u svoje saigrače i smatra da će uspeti da nadoknade izostanak četvorice prvotimaca.

"Još na žrebu sam znao da je Crvena zvezda jedan od najjačih protivnika Bajerna u grupi. Imao sam priliku da se upoznam sa ekipom koja nije jaka samo u napadu, već i u odbrani. Primili su malo golova i još uvek nisu izgubili meč u domaćem šampionatu".

Trener Bajerna susreo se sa velikim kadrovskim problemima.

"Za Riberija sam znao još juče da neće moći da igra i rešio sam da ga sačuvam za utakmicu sa Dortmundom, s obzirom na stanje u kakvom se nalazi. Posebno me je iznenadila bolest Luke Tonija, za koju nije bilo nikakvog nagoveštaja. Rešio sam da ne vodim nikoga od njih, pošto niko ne bi bio maksimalno spreman, a samo takvi mi trebaju".

Hicfeld se do sada četiri puta susretao sa Crvenom zvezdom, dva puta kao trener Araua i dva puta kao trener Grashopersa i ima učinak od dva poraza i dve nerešene.

"Imam kadrovskih problema, Kan neće da brani, ali nema razloga za pesimizam, pošto ima dosta igrača koji će želeti da se nametnu. Pogotovo Lukas Podolski koji gori od želje da igra i ovo je odlična prilika da se dokaže. U odbrani je Kristijan Lel koji može uspešno da menja Demikelisa".

Na pitanje kako motiviše igrače da posle konstantnog igranja u Ligi Šampiona, igraju "samo" u Kupu UEFA, Hicfeld je odgovorio:

"Imao sam dosta vremena da ih psihički pripremim za to. Još u aprilu smo znali da nećemo igrati u Ligi Šampiona i evo, već šest meseci živimo sa pričom da je Kup UEFA cilj za ovu sezonu".

Hicfeld veruje da će Crvena zvezda, uz Bajern, biti jedan od tri kluba koji će da se plasiraju dalje.

Trener Bajerna je istakao da je zadovoljan načinom na koji brani Mihael Rensing, koji je dobio priliku zbog povrede Kana.

Miroslav Klose je takođe zadovoljan mladim golmanom Bajerna.

"Dobro ga znam, pošto treniramo zajedno. Mihael, kao i Oli Kan, ume da odbrani ono što izgleda kao da je neodbranjivo. Imam potpuno poverenje u njega".

Klose takođe zna za interesantan podatak da je Rensingova majka Srpkinja i da navija za Crvenu zvezdu, ali je naveo da će u ovoj utakmici ipak navijati za svog sina.

Napadač Bajerna rekao je da zna ponešto o klubu i stadionu na kome će da igra.

"Nikad nisam bio na Marakani, ali sam čitao dosta toga o atmosferi i čuo sam da je fantastična, ali mi smo profesionalci i nećemo dozvoliti da to utiče na nas".

Klose je takođe istako da će mu nedostajati Luka Toni i Frank Riberi, ali veruje da će ostali igrači uspeti da nadoknade njihov izostanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu