Nova vest
Fudbal

Sreda, 22.08.2012.

23:30

Gol Baste, Mažić isključio Laneta

U sredu je odigrano preostalih pet mečeva plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona, prednost su stekli AEL, Dinamo Zagreb, Malaga i BATE.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Pobednika nije bilo samo u duelu Brage i Udinezea, a pogodak za Italijane, postigao je srpski reprezentativac Dušan Basta, dok su Portugalci savladali Željka Brkića.

AEL je sa 2:1 savladao Anderleht Milana Jovanovića, a istim rezultatom Dinamo je na Maksimiru nadigrao ekipu Maribora. Malaga je sa 2:0 dobila Panatinaikos, a istim rezultatom BATE Borisov je bio bolji od Hapoela.

Fudbaleri italijanskog Udinezea odigrali su nerešeno 1:1 u gostima protiv portugalske Brage. Udineze je poveo golom reprezentativca Srbije Dušana Baste u 23. minutu, a izjednačenje domaćinu doneo je Ismaili u 68.

Italijani su uspeli da izdrže rani pritisak Brage i prvi stignu do vođstva, Basta je na asistenciju Dinatalea postigao vodeći gol. Iako je Braga stvarala više šansi, odbrana Udinezea bila je neumoljuva, a onda je u 68. minutu usledio spektakularan šut Ismaila, koji je doneo izjednačenje.

Bez obzira na to što je primio gol golman Udinezea Željko Brkić, odlično se pokazao, odbranio nekiliko dobrih šansi domaćina i pružio nadu svom timu za revanš meč koji se igra 28. avgusta.

Kiparski AEL iz Limasola, koji je u prethodnoj rundi izbacio šampiona Srbije, ekipu Partizana, pobedio je na svom terenu belgijski Anderleht sa 2:1. Strelci za Kiprane bili su Žunior i Migel, dok je važan gol za Belgijance postigao sjajni Mbokani.

Milan Jovanović igrao je do 73. minuta kada je zamenjen. Dok je sedeo na klupi za rezerve srpski sudija Milorad Mažić pokazao mu je zbog prigovora žuti karton, koji mu je bio drugi pa je isključen te neće moći da nastupi u revanš u Briselu.

Malaga je u Španiji dobila grčki Panatinaikos sa 2:0, a korak od LŠ doveli su je Demikelis i Eliseu pogocima u prvom poluvremenu. Istim rezultatom BATE je u Belorusiji nadigrao izraelskog šampiona Hapoel Šmonu Kirjat, pogocima Vitalija Rodionova. Srpski internacionalac Marko Simić odigrao je ceo meč.

Interesantno će biti u revanšu u Sloveniji pošto je Dinamo iz Zagreba je na svom terenu savladao Maribor sa 2:1. Dinamo je poveo već u desetim minutu pogotkom Čopa, da bi pet minuta pre poluvremena Badelj izjednačio autogolom. Međutim, kapiten "modrih" se od "Maksimira" oprostio ipak kao heroj pošto se 15 minuta pre kraja iskupio i doneo Dinamu kakvu-takvu prednost pred revanš.

Revanš utakmice igraće se sledeće nedelje.

Liga šampiona, plej-of:
Braga - Udineze 1:1
Ismaili 68 - Basta 23
Dinamo Zagreb - Maribor 2:1
Čop 10, Badelj 74 - Badelj 39ag
AEL Limasol - Anderleht 2:1
Žunior 34, Migel 72 - Mbokani 62
Malaga - Panatinaikos 2:0
Demikelis 17, Eliseu 34
BATE Borisov - Hapoel Šmona 2:0
Rodionov 29, 78

Utorak:
Bazel - Kluž 1:2
Kopenhagen - Lil 1:0
Helsingborg - Seltik 0:2
Borusija Menhengladbah - Dinamo Kijev 1:3

Spartak Moskva - Fenerbahče 2:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu