Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2010.

19:09

Tošić, Pantelić predvodili 'Orlove'

Srpski fudbalski internacionalci imali su veoma uspešan vikend iza sebe, a Pantelić, Tošić, Kačar i Ljuboja bili su strelci.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Marko Pantelić bio je dvostruki strelac za Ajaks, kao i Zoran Tošić za Keln protiv Bohuma. Kačar je bio strelac prvog gola u remiju Herte (2:2) sa Ajntrahtom, dok je Danijel Ljuboja doneo prvo izjednačenje Grenoblu protiv Sošoa (2:2). Nemanja Vidić bio je jedan od najboljih u pobedi Junajteda nad Siitijem, dok se posle nekoliko meseci pauze na teren vratio Ivan Obradović.

Engleska - Premijer liga

Igrači Totenhema dobili su u samo nekoliko dana i drugi londonski derbi savladavši Čelsi sa 2:1, a u ekipu Karla Anćelotija vratio se posle mesec dana pauze i Branislav Ivanović. Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su gradskog rivala Manečster siti u gostima sa 1:0, u derbiju 35. kola engleske Premijer lige.

Pobedonosni gol za ekipu Aleksa Fergusona postigao je veteran Pol Skols na isteku trećeg i poslednjeg minuta nadoknade vremena, a jedan od najzasložnijih u ekipi šampiona bio je Nemanja Vidić koji je suvereno vladao kaznenim prostorom u tandemu sa Džonijem Evansom. Nenad Milijaš konačno je dobio priliku da igra za Vulverhempton jer je ušao u 72. minutu meča protiv Fulama koji je završen bez golova. Spektakularnu pobedu Vigana nad Arsenalom (3:2), Vladimir Stojković odgledao je sa klupe. Nemanja Matić nije bio u protokolu.

Španija - Primera

Valensija je izgubila derbi od Reala, a reprezentativac Srbije Nikola Žigić presedeo je ceo meč na klupi 'slepih miševa'. Žigićev menadžer Milan Ćalasan kaže da će 202cm visoki napadač na leto napustiti klub. Za Malagu, koja je remizirala bez golova sa Valjadolidom, srpski internacionalac Milan Stepanov odigrao je svih 90 minuta u remiju sa Valjadolidom. Sevilja je sa ubedljivih 3:0 nadigrala Sporting Hihon. Ivica Dragutinović je odigrao ceo meč za Sevilju, dok je Milan Smiljanić igrao do 81. minuta za ekipu iz Hihona i zaradio je žuti karton. Reprezentativni bek Ivan Obradović vratio se posle duže pauze i odigrao poslednjih 15 minuta u remiju Saragosa u Bilbau.

Italija – Serija A

Fudbaleri Intera savladali su u Milanu torinski Juventus rezultatom 2:0, a kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković u igru je ušao u 45. minutu, umesto Tijaga Mote. Fudbaleri Rome savladali su u rimskom derbiju Lacio rezultatom 2:1. Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90 minuta i uspeo da izbori i skrivi po jedanaesterac. Fudbaleri Sampdorije savladali su, posle preokreta, Milan i tako stigli do 16 pobede u sezoni, Stefan Šćepović je ceo meč proveo na klupi Sampdorije. Atalanta je savladala Fjorentinu sa 2:1. Adem Ljajić je ceo meč presedeo na klupi za rezerve. Đenoa je savladala Parmu rezultatom 3:2. Nenad Tomović je odigrao svih 90 minuta za Đenou, dok u timu nisu bili Danijel Aleksić i povređeni Boško Janković. Meč Katanija – Sijena završen je rezultatom 2:2, iako su izabranici Siniše Mihajlovića dva puta vodili. Pobednika nije bilo ni u meču Udineze – Bolonja (1:1), Aleksandar Luković je ponovo bio standardan u timu iz Udina, za razliku od Dušana Baste koji je ponovo nije bio u kombinacijama trenera Marina.

Nemačka - Bundesliga

Štutgart je dobio Bajer sa 2:1 na svom terenu, a reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović odigrao je svih 90 minuta za domaći tim. Borusija i Hofenhajm remizirali su u Dormundu 1:1. Srpski reprezentativac Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta za Borusiju, ali tim iz Dortmuda u finišu meča ispustio je vođstvo i priliku da preuzme treću poziciju na tabeli. Nerešeno je bilo i u Frankfurtu gde je gostovala Herta koja je povela u 17. minutu golom Gojka Kačara. Nemanja Pejčinović i Nikole Petkovića nisu bili u protokolu. Meč je završen rezultatom 2:2. Srpski reperezentativac Zoran Tošić postigao je oba pogotka u pobedi svog Kelna nad Bohumom 2:0 u uvodnom meču 31. kola Bundeslige. Tošić je doveo svoj tim u vođstvo u 15. minutu, kada je iz veoma oštrog ugla u odnosu na gol uspeo da pošalje loptu u gol nakon što je predriblao golmana Hervagena. U 78. minutu Tošić je iskoristio dodavanje Podolskog i pogodio donji desni ugao potvrdivši tako Kelnov deveti ligaški trijumf.



Miloš Marić
odigrao je svih 90 minuta za goste. U 'cvajti', Aleksandar Ignjovski odigrao je svih 90 minuta u pobedi Minhena 1860, Đorđe Rakić odigrao je poslednjih 20, a Antonio Rukavina nije igrao zbog povrede. Ceo meč odigrao je i Srđan Baljak u porazu Duizborga.

Francuska – Liga 1

Grenobl i Sošo odigrali su bez pobednika 2:2, a posle vođstva domaćih od 1:0, izjednačenje je gostima doneo Danijel Ljuboja. Ivan Stevanović nije bio ni na klupi gostiju. Sent Etjen i PSŽ su odigrali meč bez golova. Srpski internacionalac Mateja Kežman igrao je za goste do 70. minuta. Nica i Lans igrali su 0:0. U timu Lansa protiv Nice od prvog minuta su se našli bivši kapiteni Crvene zvezde Nenad Kovačević i Dejan Milovanović, ali je Kovačević iz igre izašao u 75. minutu, a do tada je zaradio i žuti karton. Milan Biševac ponovo je bio standardan u ekipi Valensijena koja je na svom terenu sa igračem više izgubila od Le Mana 1:0. U drugoj ligi Nant je igrao 2:2 sa Šateroom, a bod 'kanarincima' doneo je Filip Đorđević pet minuta pre kraja meča.

Holandija - Eredivisie

Fudbaleri Ajaksa pobedili su u Amsterdamu ekipu Heraklesa sa 4:0 u utakmici 33. kola prvenstva Holandije, a dva pogotka za domaćina postigao je Marko Pantelić. Reprezentativac Srbije, koji je u sredu protiv ekipe Venlo zabeležio het-trik, protiv Heraklesa je protivničku mrežu zatresao u 59. i 64. minutu. Ostali srpski igrači u Holandiji – Miralem Sulejmani (Ajaks), Jagoš Vuković (PSV), Filip Đuričić (Herenven) presedeli su mečeve svojih ekipa na klupi. Kolo pre kraja Tvente je zadržao bod prednosti pobedom od 2:0 nad Fejenordom. Slobodan Rajković i Stefan Babović derbi su odgledali saklupe. Goran Lovre odigrao je pola sata u porazu Greningena od PSV-a.

Rusija – Premijer liga

Srpski reprezentativac Miloš Krasić igrao je do 83. minuta u remiju CSKA protiv Lokomotive kod kuće, a tada ga je zamenio Rahimić. Domaći su poveli golom Giljermea u sedmom minutu, ali je bod Lokomotivi doneo Kuzmin pogotkom na minut pre kraja. Za goste je Marko Baša, bivši fudbaler OFK Beograda, odigrao ceo meč. Đorđe Jokić, takođe nekadašnji igrač OFK Beograda, odigrao je ceo meč za Tomsk u remiju bez golova protiv Zenita. Danko Lazović je u dresu tima iz Sankt Peterbruga takođe bio na terenu svih 90 minuta. Spartak Naljčik je golom Kiseknova slavio protiv Krilja Sovjetov i tako ostao na liderskoj poziciji i posle šeste runde. Nenad Đorđević, nekadašnji kapiten Partizana, odigrao je čitavu utakmicu za gostujuću ekipu, a tradicionalno standardan bio je i Branimir Petrović.

Belgija, Ukrajina, Grčka

Ekipa Anderlehta osvojila je 30. titulu u Belgiji, a poslednjih nekoliko minuta u pobedi protiv Briža (2:1) odigrao je i Nemanja Rnić. Trećeplasirani gent sa 5:0 je deklasirao Veregem, a Bojan Jorgačević je tako drugi put u četiri dana sačuvao mrežu. Sada već bivši šampion Standard bori se za počasno meso u Ligi Evrope, ali je ove nedelje zabeležio dva remija (Žerminal 2:2, Genk 1:1). Milan Jovanović je odigrao poslednjih 25 minuta prvog meča i lakše se povredio zbog čega je propustio nedeljni duel.

Dinamo Kijev i dalje 'juri' Šahtjor u borbi za titulu, a Miloš Ninković igrao je do 55. minuta u pobedi protiv Dnjepra (2:1). Lider iz Donjecka teško je nadigrao Zakarpatje (1:0), a Igor Duljaj meč je presedeo na klupi. Vladimir Dišljnković propustio je duel sa Metalurgom tokom vikenda, ali je branio protiv Vorskel u sredu.

Atinski Panatinaikos novi je šampion Grčke, a Olimpijakos našeg Božidara Bandovića ovaj put je završio kao drugi. Pirejci su za korak bili bolji od PAOKA Vladimira Ivića koji je tako propustio šansu da zaigra u Ligi šampiona. Četvrti je AEK Dušana Bajevića i Milana Lukača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu