Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.03.2014.

08:55

FSS: Ide li Karadžić ili ne?

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi biće održana redovna Skupština vladajućeg tela srpskog fudbala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pitanje koje se postavlja pred sednicu Skupštine je hoće li predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podneti ostavku koju je najavio 25. avgusta.

Karadžić je tada rekao da će napustiti mesto prvog čoveka srpskog fudbala na kraju prvog dela sezone Jelen Superlige, ali se to do sada nije desilo. Na dnevnom redu sednice koja je zakazana za podne ta tačka ne postoji.

Od trenutka kada je Karadžić najavio odlazak, došlo je do brojnih pomirenja u interesu fudbala, kako su oni koji su umešani rekli.

Predsednik Zajednice superlige Zvezdan Terzić je postavio pitanje potpredsedničkog mesta te organizacije u Izvršnom odboru FSS, ali se ni o tome neće raspravljati na Skupštini. FSS funkcioniše po mandatarskom sistemu, tako da je samo u Karadžićevoj nadležnosti koga će uvrstiti u Izvršni odbor.

To znači da će se na Skupštini usvajati zapisnici, izveštaji raznih organa, predstaviti plan za 2014. i predložiti sudije Arbitražnog suda. Ostaje da se vidi da li će neko povesti pitanje o Karadžiću.

Pismo Karadžića upućeno posle pritisaka iz Crvene zvezde da mora da dâ ostavku, glasilo je ovako:

Poštovani,

Poslednja dešavanja u fudbalskoj Srbiji vode u pravcu ozbiljne polarizacije, u ovom, ionako mnoštvom realnih stvari bremenitom sportu. Četiri decenije uloženog ličnog rada, napora, želje i htenja da u našem fudbalu bude bolje, ne dozvoljavaju mi da na bilo koji način doprinosim tim podelama, ne ulazeći ovom prilikom u polemiku ko je u pravu, a ko nije, šta je istina, a šta ne.

Iz tih razloga, obaveštavam fudbalsku i ukupnu javnost, da sam danas odlučio da ću u skladu sa statutom FSS, nakon završetka jesenjeg dela prvenstva, sazvati redovnu skupštinu fudbalske organizacije, na kojoj ću se povući sa mesta predsednika FSS.

Želim ovom prilikom da se izvinim svim mojim saradnicima i organima FSS, što ovu odluku donosim bez konsultacija sa njima i ujedno apelujem i zahtevam od svih aktera – klubova, Zajednice, organa i tela da u periodu pred nama učine sve na sprečavanju daljih podela u fudbalu.

Uz napred navedene razloge i motive za moj postupak verujem da će ovaj gest biti inspiracija i za druge, da ničija fotelja, niti funkcija ne smeju biti iznad opšteg fudbalskog interesa
“, navodi se u pismu koje je potpisao Tomislav Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu