Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.12.2012.

11:27

Monterej savladao Al Ahli

Fudbaleri Montereja savladali su u Jokohami egipatski Al Ahli sa 2:0 u utakmici za treće mesto na Svetskom klupskom prvenstvu u fudbalu.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Strelci za osvajače CONCACAF Lige šampiona bili su Hesus Korona u 3. i Sesar Delgado u 66. minutu utakmice.

Meksička ekipa popravila je plasman u odnosu na prošlu sezonu, kada je u četvrtfinalu ispala od japanske Kašive na penale.

Meksikanci su poveli na samom startu utakmice nakon velike greške golmana Mahmuda Abua Elsuda i defanzivca Sajeda Moavada posle prodora Korone, dvojica igrača su se sudarila i usmerila loptu ka golu, što je Korona iskoristio i lako smestio loptu u mrežu.

Sesar Delgado je već u 24. minutu mogao da povisi rezultat na 2:0, međutim, golman egipatskog šampiona uspeo je pravovremeno da interveniše.

Napadi Montereja nizali su se tokom prvog, ali i drugog poluvremena, ali je i Al Ahli imao svojih prilika, i to preko legende kluba Mohameda Abutrike, koji je promašio gol iz peterca nakon udarca glavom pet minuta pre kraja prvog dela igre.

Početkom drugog poluvremena Abutrika imao je još jednu fenomenalnu priliku, ali je golman Džonatan Orosko odličnom odbranom uspeo da sačuva gol.

Al Ahli je bio na korak od izjednačenja, ali je u 66. minutu usledio napad koji je odlučio pobednika ovog susreta. Sesar Delgado sjajno je istrčao kontru i savladao golmana afričkog šampiona.

Finale Svetskog klupskog prvenstva igra se u 11.30 na stadionu u Jokohami, a sastaju se Čelsi i Korintijans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu