Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.02.2012.

21:03

"Gazeta": Janković ide u Romu

Italijanski dnevni list „Gazeta delo sport“ objavila je da će Filip Janković od januara 2013. godine igrati za Romu.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Istu informaciju u utorak su objavile „Večernje novosti“, koje su i prenele pisanja „Gazete“, ali su iz Crvene zvezde demantovali Jankovićev odlazak.

Kako pišu „Novosti“, na 14. strani izdanja od 8. februara, Gazeta donosi tekst pod naslovom "Sabatini stavio ruke na mladog Jankovića", u kojem se navodi niz detalja vezanih za ugovaranje budućeg transfera najmlađeg prvotimca crveno-belih.

„Prethodne nedelje, u velikoj tajnosti, Roma je stavila ruke na talenta iz Srbije. Operacijom vrednom tri miliona evra Sabatini (sportski direktor Rome) zaključuje sporazum sa Crvenom zvezdom kako bi osigurala dolazak 17-godišnjeg Jankovića", objavila je "Gazeta", a prenose „Novosti“.

Dalje se navodi da je Valter Sabatini još pre nekoliko meseci ’bacio oko’ na Filipa i da je boravio u Beogradu krajem novembra i početkom decembra kako bi ga gledao. Očigledno se radilo o večitom derbiju, na kojem Janković nije dobio priliku, ali italijanski list podvlači da to nije sprečilo Romu da učini konkretne korake.

"Roditelji Filipa Jankovića oklevali su da potpišu novi ugovor sa crveno-belima i na toj raskrsnici se uključila Roma, praktično čineći da se okončaju pregovori. Postignut je dogovor da Filip potpiše i da ostane u klubu, a da među žuto-crvene dođe u januaru 2013, kada bude napunio 18 godina".

Vest o Jankovićevom odlasku izazvala je veliku pažnju javnosti u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu