Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2013.

01:03

Neutralci: Greška sudije prelomila

Dvomeč Mančester Junajteda i Real Madrida obeležio je osminu finala Lige šampiona, a revanš na Old Trafordu izazvao je veliku kontroverzu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Madriđani su sa igračem više preokrenuli i pobedili, a reakcije javnosti na rasplet meča prilično su jedinstvene.

Globalni mediji, ali i poznati sadašnji i bivši igrači složni su u proceni da je meč prelomila odluka turskog sudije Džinejta Čakira da isključi Nanija, kao i da je odluka bila potpuno pogrešna.

Majkl Oven je u karijeri nastupao za oba tima.

Razočaran sam zbog toga što je sudijska odluka prelomila utakmicu. Razumem šta je sudija mislio, ali je odluka preoštra“, podelio je Oven sa svojim pratiocima na tviteru.

Nema šanse da je ovo crveni“, napisao je Vensan Kompani.

Neverovatno loša sudijska odluka. Crveni karton je potpuno promenio tok utakmice“, oglasio se i Rud Gulit.

"Sudija je apsolutno uništio Mančester Junajted", napisao je Gari Lineker.

"Očigledno je pokušao da primi loptu. Niko od igrača nije očekivao ni tražio penal. Nije video Arbelou, nije želeo da startuje na njega, ovo nije ni za žuti", rekao je Didi Haman.

Kako se za ovo daje crveni karton? Jel on ozbiljan? Tužno je kad neko ubije ovakvu utakmicu“, šokiran je bio Kevin Prins Boateng.

Najoštriji, ali verovatno i najprecizniji, bio je Entoni Pilkington, igrač Norič Sitija čiji je gol u novembru naneo jedan od retkih poraza Mančester Junajtedu ove sezone.

Šta ovaj sudija radi!!? Ovaj klovn obožava crvene kartone!! Zašto neke sudije misle da su oni glavne zvezde na utakmici“, upitao se Pilkington.

Neki ljudi vole Real ili mrze Junajted. Ali ako mislite da je ono bio crveni karton, zreli ste za pregled glave“, smatra napadač Redinga Džejson Roberts.

Jedina osoba koja se složila sa sudijom bio je Roj Kin, bivši Junajtedov kapiten, koji je u velikom sukobu sa klubom. Kin je svoj stav podelio sa gledaocima u studiju posle utakmice. Na tu temu našalila se engleska kriket zvezda Aleks Hejls:

Ja se sa Kinom ne bih prepirao. Ako on kaže da je nebo ružičasto, onda je ružičasto“.

Fudbalske zvezde, ali i ljubitelji fudbala među asovima drugih sportova hvalili su Rajana Gigsa zbog 1000. meča i Luku Modrića zbog ozbiljnog uticaja na utakmicu, kritikovale su odluku ser Aleksa Fergusona da u startnu postavu ne uvrsti Vejna Runija i imale šaljive komentare na račun igre Robina van Persija i način na koji je Ronaldo (ne)proslavio gol.

Jel to Ronaldo zaplakao? Ozbiljno, siguran sam da mu vidim suze dva minuta posle gola. Jel mi se to priviđaju stvari“, zapitao se Džoi Barton.

Zanimljivi su bili i komentari u samom finišu meča.

Fergi se puši od besa, bojim se da će na kraju uleteti na teren“, napisao je legendarni štoper Liverpula Nil „Rejzor“ Radok.

Konferencija za novinare biće spektakularna. #pljačka“, napisao je Ben Foster, pre nego što je saznao da se Fergi na njoj nije ni pojavio.

Džej Botrojd, čiji je gol doneo QPR preko potrebni preokret u prošlom kolu Premijer lige, ima tumačenje za ekstremno korektno ponašanje Realovog menadžera.

Murinjo je sledeći Junajtedov menadžer, rekao bih“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu