Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.04.2013.

14:33

Hajduk ne želi u ligu sa Srbima

Prvi čovek splitskog Hajduka Marin Brbić rekao je da je taj klub "rukama i nogama za regionalnu ligu" ali da "nije vreme" za ligu sa srpskim klubovima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Razlog je, kaže Babić, bezbednost, a ne njegova nacionalistička i politička uverenja.

Poslednjih godina mnogo se priča o regionalnoj fudbalskoj ligi, na svakih nekoliko meseci pojave se priče o pregovorima, a takvi su vođeni prethodnih dana u Sofiji, ali njima nisu prisustvovali najbolji klubovi regiona.

"Mislim da još nije vreme da igramo istu ligu sa srpskim klubovima. Nije to neki moj nacionalistički stav, niti je to stvar mojih političkih uverenja. Razlog zbog kojeg mislim da nije vreme za zajedničku ligu sa Srbima je sigurnost. Bile bi to utakmice pune negativnog naboja i stvorili bi se veliki problemi za bezbednost. Za druge opcije sam otvoren, i za ligu sa Mađarima, Slovencima, Slovacima, Bugarima, klubovima iz Bosne i Hercegovine", naglasio je Brbić.

Srpski klubovi, kao i oni iz okruženja, ne kriju da žele jače takmičenje, ali su se za sada samo iz Hajduka javili sa nekim ograničenjima.

"Za regionalnu ligu smo i rukama i nogama. Bio bi to dobar posao za Hajduk, imali bismo još puno ozbiljnih utakmica i prilika da popunimo tribine našeg stadiona. Ali, pitanje sa kojim državama, koje bi klubove uključivala ta liga“, istakao je Brbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu