Nova vest
Košarka

Sreda, 02.09.2015.

21:17

"Er Srbija" razočarala košarkaše

Košarkaški savez Srbije izdao je saopštenje povodom problema koje je imao sa nacionalnim avio prevoznikom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iz srpskog Saveza poslali su zahtev „Er Srbiji“ za besplatnim dodatnim prtljagom koji je odbijen u jednoj rečenici.

U saopštenju Saveza oštro se osuđuje odluka kompanije „Er Srbija“.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija. Srbija na startu Šampionata u okviru grupe “B” igra sa Španijom (5. septembar u 18 sati). Zatim slede dueli sa Nemačkom (6. septembar u 15 sati), Islandom (8. septembar u 14:30), Turskom (9. septembar u 14:30) i Italijom (10. septembar u 14:30). Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe, kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.

„Košarkaški savez Srbije najoštrije osuđuje odluku nacionalnog avio prevoznika Air Srbije da ne odobri zahtev da se naša košarkaška reprezentacija oslobodi plaćanja viška prtljaga na letu do Berlina. U zahtevu smo naveli da imamo puno sportske i medicinske opreme i zamolili da za to ne plaćamo. Naš zahtev je odbijen u jednoj rečenici.

Nismo se bunili kada je menadžment Air Srbije prekinuo dugogodišnju praksu da nacionalna avio kompanija bude kroz kompenzaciju sponzor košarkaških reprezentacija. Nismo se bunili ni prošle godine kada smo posle osvajanja srebra na svetskom prvenstvu dva sata sedeli na aerodromu u Madridu i gledali u parkiran avion Air Srbije. Avion u koji nas nisu puštali i pored toga što ga je po košarkaše poslala Vlada Republike Srbije koja je je preuzela plaćanje troškova na sebe. U avion smo pušteni tek kad smo sa računa Saveza uplatili novac koji nam je kasnije Vlada refundirala. Sve smo razumeli, ali da nam nacionalna avio kompanija ne može pomoći čak ni time da nas oslobodi plaćanja viška prtljaga, to zaista ne možemo da razumemo i najoštrije osuđujemo“, stoji u saopštenju Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Srpska košarka

FMP bolji od Borca

Košarkaši FMP-a poveli su sa 1:0 protiv Borca u razigravanju za plasman u polufinale Superlige Srbije, pošto su u gostima u Čačku slavili sa 90:87.

Beta

20:56

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu