Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.09.2007.

18:54

Nemci osvojili peto mesto

Izvor: VI

Autor: VI

Default images

Reprezentacija Nemačke predvodjena Dirkom Novickim osvojila je odlično peto mesto na EP u ŠPaniji. Nemci koje su mnogi tokom takmičenja potcenjivali, uspeli su u borbi za petu poziciju da savladaju Hrvatsku sa 80:71, a najefikasniji igrač na meču bio je fantastični košarkaš Dalasa sa 31 poenom i 12 skokova.

Njegova simultanka uz solidne role Jagle (11 poena i 4 skoka) i Demonda Grina (najstandardniji tokom prvenstva uz superstara Novickog) koji je ubacio 10 poena bila je dovoljna za ispunjenje cilja "pancera", iako je Nemačka branila medalju iz Beograda.

U ekipi Hrvatske koja je šampionat završila igrajući toplo-hladno (pobeda nad Špancima, odličan meč sa Litvancima) Banić je ubacio 16 poena, Popović 14, a Kus 10.

Hrvatska je bolje otvorila meč, povela sa 9-2, kasnije dobrom igrom prvenstveno Popovića imala i velikih 42-26. Medjutim, tada Novicki ubacuje 8 uzastopnih poena, uz jednu dvojku Jagle, Nemci prilaze na podnošljivih -6.

U nastavku utakmice, Nemačka je bila mnogo ubedljivija već na startu treće deonice. Ekipa Dirka Bauermana dolazi do prednosti 55-53, a onda sledi rezultatska klackalica do 62-61, kada Nemci prave novu seriju od 8-0 i time praktično rešava pitanje pobednika.

Nemačka - Hrvatska 80:71
Nemačćka: Novicki 31+12 skokova, Jagla 11+4sk, Grin 10, Demirel 4, Okuladža 4,Gert 3, Herber 7,Haman 8, Roler 0, Femerling 2
Hrvatska: Ukuć 4,Kus 10, Popović 14, Rozić 4,Prkaćin 9+5sk, Tomas 3, Planinić 7,Banić 16, Kasun 2, Barać 2.

Patrik Femerling: "Uvek želite da izadjete na parket i pobedite, ali i da uživate na terenu. Odigrali smo čvrsto, hrabro i dali sve što smo imali na ovom šampionatu" rekao je nemački centar koji je prema najavama ovom pobedom završio reprezentativnu karijeru.

Roko Ukić: "Naš osnovni cilj je bio odlazak na Olimpijski turnir i u tome smo uspeli. Imali smo puno uspona i padova tokom ovog šampionata, ali smo zadovoljni. Mnogo smo naučili iz ovih mečeva, ali moraćemo mnogo bolje naredne godine", rekao je novi bek rimske Lotomatike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve