Runi: Selektor? Bolje da bude Englez

Kapiten Engleske Vejn Runi nada se da će sledeći selektor "Gordog Albiona" biti domaći trenera.

Komentari 8
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Roj Hodžson je u ponedeljak podneo ostavku posle poraza od Islanda od 1:2 i eliminacije Engleske u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Britanski mediji spekulišu da je najbliži mestu selektora bivši reprezentativac Garet Sautgejt, koji predvodi mladu selekciju Engleske.

"Naravno da bi bilo bolje da selektor bude Englez, ali mora da bude pravi čovek za taj posao. Mora da ima kredibilitet i sposobnost kako bi mogao da obavi posao. Englez ili ne, moraćemo da sačekamo i vidimo. Ko god da dođe mora da ostavi svoj trag u timu", rekao je Runi, preneli su britanski mediji.

Engleska je na Evropskom prvenstvu ostvarila samo jednu pobedu u četiri utakmice, a domaći mediji su oštro kritikovali državni tim, na čelu sa odlazećim selektorom, za najveće poniženje engleskog fudbala.

"Uvek sam se trudio da odgovorim iskreno na postavljena pitanja. Nismo igrali sa strahom na ovom Evropskom prvenstvu kao što smo igrali u prošlosti. Samo nismo dovoljno koristili šanse i to nas je koštalo", naveo je kapiten "Gordog Albiona".

Runi je rekao da bi novi selektor trebao da bude uzbudjen zbog mogućnosti rada u engleskoj reprezentaciji.

"U jedno sam siguran, da sam ja selektor, bio bih veoma uzbuđen. Sada je to teško videti, ali imamo dobru ekipu. Ko god da dođe čekaće ga težak posao, ali imaće igrače kojima će nas pomeriti korak napred sa trenutne pozicije", rekao je Runi.

Vesti

prethodna strana 1 / 28 sledeca idi na stranu