Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.06.2016.

09:29

Širer: Zaslepila nas je Premijer liga

Bivši engleski reprezentativac Alan Širer ocenio je igru protiv Islanda "najgorim nastupom" koji je ikad video od nacionalnog tima.

Izvor: AK

Autor: AK

Širer: Zaslepila nas je Premijer liga
Foto: Getty Images

"Gordi Albion" je poražen u osmini finala Evropskog prvenstva od Islanda sa 2:1, preokretom u prvih 20 minuta utakmice u Nici.

Širer, koji je odigrao 63 meča za Englesku i postigao 30 golova, smatra da je tim Roja Hodžsona bio taktički loš, a posebno je kritikovao igru odbran.

"Nadigrani smo, nadmudreni, nadjačani, nemoćni tokom 90 minuta. Rekao sam posle utakmica u grupi da Engleska nije dovoljno dobra. Izgledalo mi je da ono što Roj radi ne funkcioniše. Kako je mogao da izabere veznog igrača Arsenala Džeka Vilšera? Imao je u timu igrača kojima tu nije mesto. Krilo Mančester Sitija Rahim Sterling je bio loš. Možemo ovako do sutra. Zašto je Hari Kejn, napadač, izvodio kornere? Lista je beskonačna", rekao je Širer.

"Mi i u četvrtoj utakmici tražimo formaciju"

Englezi su poveli već u četvrtom minutu golom Vejna Runija iz penala, ali su Islanđani bez mnogo problema preokrenuli do 18. minuta.

"Naši igrači su se pogubili. Svi smo igrali pod pritiskom, ali oni su se pogubili, menadžer se pogubio. Mladi napadač Mančester Junajteda Markus Rašford je igrao poslednja četiri minuta i uradio više od ostalih. Ne možemo i u četvrtoj utakmici na turniru i dalje da tražimo najbolje igrače i sistem. Danijel Staridž ne želi da igra na desnoj strani. On je centarfor. Moramo koristiti igrače koji su u formi. Nismo to godinama radili", smatra Širer.

On je kao jedan od uzroka loših rezultata reprezentacije Engleske istakao Premijer ligu.

"Zaslepljeni smo Premijer ligom. Mislimo da su u njoj najtalentovaniji igrači na svetu. Nisu. Potpuno smo zavisni od stranih igrača i menadžera koji donose uzbuđenje. Nismo dobri kao što mislimo da jesmo", naglasio je nekadašnji centarfor Blekburga i Njukasla.

"Ponudiću FA svoje iskustvo"

Kao najslabiji deo tima Širer je istakao odbranu, pre svega zbog gola Ragnara Sigurdsona posle auta.

"Šta je asistent Geri Nevil radio? On je bio jedan od naših najboljih odbrambenih igrača. Da li su uopšte radili na izvođenju auta protivnika tokom nedelje? Znali smo da će Island to uraditi. Kod drugog gola nije bilo pritiska na loptu uopšte. Bez pokrivanja, bez organizacije, bez vođe. Bilo je ponižavajuće. Golman Džo Hart je morao to da odbrani, ali su odbrambeni igrači morali da urade više", dodao je Širer.

Roj Hodžson je posle ovog poraza podneo ostavku, pa se već spekuliše o novom selektoru, a kandidati su upravo Širer, te selektor mlade reprezentacije Garet Sautgejt.

"Ja sam išao na razgovor u FA pre četiri, pet godina i rekao da želim da budem selektor Engleske. Oni su me pogledali i rekli: "Ne, nemaš iskustva". Ja sam im rekao da smo imali iskusne selektore, potrošili smo bogatstvo na njih, a ne bih bio ništa lošiji. Sigurno ću opet razgovarati sa FA. Ponudiću im svoje iskustvo, takmičarsko. Ima ga i Sautgejt", zaključio je Širer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve