Nova vest
Fudbal

Petak, 24.06.2016.

21:39

Posle partija u Francuskoj Bejl konkurent za Zlatnu loptu?

Garet Bejl prvi je strelac EURO sa tri pogotka posle završene grupne faze i, prema mišljenju mnogih, jedan od kandidata za dobijanje Zlatne lopte.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Posle partija u Francuskoj Bejl konkurent za Zlatnu loptu?
Photo by Stu Forster/Getty Images

Velšanin je imao nezaboravan mesec jer je osvojio Ligu šampiona sa Real Madridom, da bi nešto kasnije postao nacionalni heroj plasmanom u osminu finala Evropskog prvenstva.

Bejl je sezonu za “kraljeviće“ počeo kao napadač, ali je dolaskom Zinedina Zidana vraćen na krilo, što mu mnogo više odgovara.

“Svi žele da osvoje titulu Lige šampiona. Zato sam i došao u najveći klub na svetu. Osvojiti dva puta za tri godine je neverovatno“, izjavio je Bejl nakon finala sa Atletikom.

Usledile su fantastične partije u Francuskoj – trijumfi nad Rusijom i Slovačkom, uz poraz od Engleske bili su dovoljni za prvo mesto u grupi.

“To je moralna pobeda za nas i uvek je lepo žavršiti iznad Engleske“, rekao je Bejl.

Pored svih favorita na EURO 2016 (Španija, Francuska, Italija, Nemačka i Engleska) i Vels će učiniti sve da ostanu u Parizu i 10 jula.

Na tom putu prvo moraju savladati Severnu Irsku koja je takođe nije bila favorit na Evroskom prvenstvu.

“Znamo sve o njima, ali i oni nas znaju. To će biti britanski stil igre i ako budemo igrali kao protiv Rusije, imaćemo dobre šanse za pobedu. Oni rade vrlo naporno i igraju defanzivnije od nas, biće teško, ali ćemo dati sve od sebe“.

Osim kolektivnih pohvala, stigle su individualne, a jedna od njih jeste da zaslužuje da se nađe u izboru za Zlatnu loptu koliko i njegov klupski kolega Kristijano Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve