Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2012.

23:44

Šmuda: Ovo je kraj puta

Selektor fudbalske reprezentacije Poljske Franćišek Šmuda oprostio se od nacionalnog tima nakon eliminacije u prvoj fazi prvenstva Evrope.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Default images

Šmuda je pred kamerama poljske televizije saopštio da mu ugovor ističe posle prvenstva.

Poljaci su na ovom šampionatu igrali promenljivo, a podbacili su kada je bilo najvažnije, pa su poraženi od Češke i grupu završili na začelju.

"Ovo je, bez dileme, kraj puta. Moj ugovor je istekao, hvala svima", rekao je Šmuda novinarima na stadionu u Vroclavu.

"Večeras smo dali sve od sebe. Nažalost, imali smo veliki broj pogrešnih dodavanja. U drugom poluvremenu, morali smo non-stop da se borimo kako bi se vratili nazad na svoju polovinu", istakao je Franćišek Šmuda.

On je na čelo nacionalnog tima došao 2009. godine, a Poljaci su imali za cilj da dođu makar do četvrtfinala na šampionatu Evrope koji su organizovali zajedno sa Ukrajinom.

U tome ih je, međutim, večeras sprečio Petr Jiraček koji je pogotkom u 72. minutu pogurao Češku do četvrtfinala i prvog mesta u grupi.

"Počeli smo utakmicu lošije nego što smo očekivali. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako smo uspostavljali ravnotežu. Na kraju smo bili ravnopravni rival i zaslužili smo da postignemo taj gol", kazao je Jiraček.

Njegov tim u sredu igra sa drugoplasiranim timom iz grupe B.

Mnogo više navijači Poljske očekivali su od zvezde Borusije iz Dortmunda, Jakuba Blaščikovskog.

"Sve u svemu, imali smo i neke dobre trenutke na EP. Hvala svim navijačima na podršci. Sada je vreme da krenemo dalje, ovo će nam biti dragoceno iskustvo", kazao je Blaščikovski, kapiten Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu