Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2012.

20:06

HNS: Nemojte nas kažnjavati

Hrvatski nogometni savez zamolio je Uefa da ne kažnjava reprezentaciju te zemlje zbog ponašanja njenih navijača.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvatski navijači su tokom prva dva meča na Evropskom šampionatu napravili niz skandala, zbog kojih su već finansijski kažnjeni.

U utorak Disciplinska komisija UEFA raspravljaće o tome kakve sankcije još čekaju naše zapadne susede, koji su protiv Italije ponovili bakljadu, a na nju dodali i rasizam.

"Apelujemo da se ne kažnjava reprezentacija Hrvatske i ne dovodi u vezu s delom navijača koji to zapravo nisu, već je reč o huliganima koje treba izolovati sa sportskih događaja. Hrvatska je na ovom prvenstvu pokazala kako ima sjajne, kulturne i odane navijače koji vole svoju reprezentaciju, poštuje sve druge i u duhu sporta i fer-pleja navijaju za svoju zemlju", navodi se u saopštenju HNS-a.

Uefa je optužila HNS za rasizam pošto je dobila izveštaj da su hrvatski navijači vredjali crnog italijanskog napadača Marija Balotelija. Rasizam je tokom priprema za EP bio u centru pažnje, a UEFA je pretila drastičnim kaznama, uklučujući i prekidanje utakmica.

"HNS se ograđuje od svih devijantnih ponašanja dela navijača tokom EP i osudjuje iste. Svi reprezentativci, članovi stručnog štaba podržavaju sve aktivnosti UEFA u cilju pronalaženja pojedinaca koji svojim ponašanjem narušavaju ugled takmičenja bez obzira iz koje su države", dodaje se u saopštenju.

UEFA je saopštila da je hrvatski savez optužen zbog "neprikladnog ponašanja" navijača koji su pevali rasističke pesme i pokazivali rasističke simoble tokom utakmice u Poznanju u četvrtak na Evropskom prvenstvu.

Optužba protiv hrvatskog saveza podignuta je i zbog baklji zbog kojih je utakmica nakratko prekinuta.

Prvu kaznu Hrvati su dobili već u petak, zbog bakljade u duelu sa Irskom i upada navijača na teren posle utakmice.

S obzirom da bi do utorka Hrvati već mogli da završe prvenstvo (ako izgue od Španije, a Italija pobedi Irsku), eventualne kazne bi se prenele na sledeće kvalifikacije za SP, u kojima su "Vatreni" u grupi sa Srbijom, Makedonijom, Velsom, Škotskom i Belgijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

11 h

U fokusu

Vidi sve