Nova vest
Ekipni sportovi

Utorak, 06.10.2009.

16:42

Dorćol odbranio 'duplu krunu'

Ekipa beogradskog Dorćola osvajač je Kupa Srbije u ragbiju 13 za 2009. godinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dorćol je u nedelju na stadionu Sportskog centra ’Inge’ na Zvezdari, pred oko 300 gledalaca, savladao Podbaru iz Novog Sad rezultatom 92:10 (44:6). Pošto su Beograđani istom protivniku, samo sedam dana ranije, naneli ubedljiv poraz u finalu plej-ofa prvenstva Srbije, najtrofejniji srpski tim je novim trijumfom uspeo da odbrani ’duplu krunu’ osvojenu prošle sezone.

Početak utakmice je nagoveštavao gotovo istovetan rasplet kao i nedelju dana raije. Dorćol je krenuo furiozno, ne dozvolivši svom, ipak, najvećem rivalu da ga iznenadi na startu, kao što su to često radili tokom nekih ranijih susreta.

Međutim, za razliku od prethodnog vikenda, Novosađani su ovoga puta imali nekoliko odgovora na jaku igru favorita. Ipak, gosti, koji su ponovo bili oslabljeni, nisu mogli da pariraju ekipi iz prestonice.

Ponovo je bilo puno atraktivnih kombinacija i obaranja, tako da je brojna publika bila zadovoljna prikazanom igrom. Osvajač Kupa Srbije, tako je osim što je ujedinio titule iz domaćih takmičenja, potvrdio da je forma igrača bila dobro tempirana i još jednom pokazao zašto će ponovo dati najveći broj reprezentativaca Srbije u predstojećem Evropskom kupu, u kome se nacionalni tim sastaje sa selekcijama Irske, Velsa i u razigravanju za plasman sa jednom od selekcija iz druge grupe koju čine je reprezentacije Škotske, Libana i Italije.

Poene za Dorćol postigli su Dalibor Vukanović 16 poena (4 eseja), Nemanja Đorđević i Stevan Stevanović po 12 poena (po 3 eseja), Nikša Unković i Soni Radovanović po 8 poena (po 2 eseja), Marko Katanić i Miloš Milanko po 4 poena (po 1 esej) i Filip Brkić 28 poena (14 golova). Za Podbaru po esej se u postigli Nenad Grbić i Mario Milosavljević, a Marko Milosavljević je postigao gol. Kapitenu Dorćola Daliboru Vukanoviću pehar je uručio član Upravnog odbora Ragbi 13 federacije Srbije Nebojša Sretenović.

Zadovoljni smo osvajanjem oba domaća trofeja, a sada se okrećemo reprezentativnim obavezama. Očekuju nas teške utakmice protiv Irske u gostima i Velsa u Smederevu (25.oktobra), tako da ćemo posle proslave, nastaviti sa pripremama za međunarodna iskušenja. Krivo nam je što Podbara nije bila kompletna, ali mislim da bismo i tada ubedljivo pobedili“, izjavio je najbolji igrač susreta Dalibor Vukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve