CarGo donirao milion dinara za KMF Crvena Zvezda

Kompanija CarGo Technologies donirala je milion dinara Klubu malog fudbala Crvena zvezda u okviru jednog od svojih programa korporativne društvene odgovornosti.

Podeli

Prilikom uručenja ove, prve u nizu tranši, direktor softverske kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić rekao je da neprofitan sport, umetnost i kultura svoj opstanak i razvoj zasnivaju na jakoj privatnoj inicijativi.

„Jak privatni sektor je stub razvoja neprofitnih oblasti i time samog društva. Da bi se privatni sektor razvijao potrebno je poslovno okruženje isto za sve, konkurencija na tržištu i vladavina prava. Poštovanjem ova tri stuba dobijamo inovacije i investicije, a time i veće poreske prihode u državnoj kasi“, rekao je Guberinić.

Predsednik kluba malog fudbala Crvena zvezda Aleksandar Vučić zahvalio je na donaciji i rekao da od kompanije CarGo Technologies počinje krug prijatelja ovog kluba malog fudbala.

„Imamo ambiciozne planove, a sve ih je lakše ostvariti sa Klubom prijatelja’. Kako bismo imali šampiona za Evropu, moramo da ojačamo temelje kluba u Srbiji. Ova donacija, kao i sve druge koje su najavljene, omogućiće da se reši deo dugova, isplate plate, otpočne nabavka opreme i generalno stabilizuju finansije kluba“, rekao je Vučić.

Vučić, koji je nedavno proglašen i za najboljeg mladog menadžera 2019. godine, rekao je da poziva društveno odgovorne kompanije da postanu deo „Kluba prijateljstva“.

„Samo na taj način može da opstane mali fudbal i svi oni sportovi koji nisu visokoprofitabilni. Uložićemo svu snagu i znanje koje imamo da zajednički gradimo put uspeha“, zahvalio je predsednik kluba i rekao da u 2020. godinu klub mora da uđe sa boljim uslovima za rad, takmičenje i promociju zdravih načina života.