Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 27.10.2016.

15:50

Ivancić: Da nastavim posao Ace Kovačevića

Novi selektor futsal reprezentacije Srbije Goran Ivančić izjavio je da je ponosan sto je baš on dobio poverenje da bude naslednik Ace Kovacevića

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Ivancić: Da nastavim posao Ace Kovačevića
fss.rs

"Velika je čast i zadovoljstvo što sam dobio poverenje da vodim najbolju futsal reprezentaciju. Dolazim posle Ace Kovačevića koji je imao zapažene rezultate, posebno na poslednjem EP održanom u Beogradu kada smo bili četvrti i to je sigurno naš najbolji rezultat. Bio bih jako srećan ako bih mogao da ponovim nešto slično. Ispred mene su velike obaveze, imamo velike ambicije i naravno očekivanja. To se pre svega odnosi na plasman na EP u Sloveniji", rekao je Ivančić na promociji u prostorijama FSS na Terazijama.

On je ocenio da put do šampionata Evrope neće biti lak, naprotiv.

"Dobili smo dosta tešku grupu, igramo protiv prvaka Evrope Španije, domaćina Poljske i čekamo jošš pobednika pretkvalifikacione grupe B. O Španiji se sve zna, malo je nezgodan meč sa Poljskom, ali bez obzira na njihovu ulogu domaćina, mislim da možemo da preuzmemo ulogu favorita u tom duelu", istakao je Ivančić.

Novi selektor saopštio je i imena igraca za prijateljske mečeve sa Holandijom, u ponedeljak u Novom Sadu i dan kasnije u Zrenjaninu.
"Najveći problem imamo sa golmanima, Aksentijević je operisao ruku i naredna tri meseca nećemo moći da računamo na njega, povređen je i Momčilović, javili su nam iz Ekonomca u poslednjem trenutku. Nisam želeo da zovem starije golmane, već da napravim miks stariji-mladji, ali dobili smo tu informaciju iz Ekonomca, tako da su na spisku Antonić i Filipović. Od igrača ne možemo da računamo na Kocića, koji ima obaveze u Rusiji, a Perić će nam se priključiti malo kasnije. Pozvao sam i neke mlađe igrače, uglavnom mislim da imamo sjajan potencijal i predstoji nam naporan rad kako bismo sve postavili na svoje mesto", zaključio je Ivančić.

Na njegovom prvom spisku nalaze se: Aleksa Antonić i Stefan Filipović (golmani), Dragan Tomić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Andrija Stanković, Nikola Matijević, Nenad Rančić, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Bojan Filipović, Stefan Rakić, Denis Ramić i Predrag Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve