Nova vest
Ekipni sportovi

Ponedeljak, 30.10.2017.

15:12

Srbija razbila tim predvođen Amerikancima

Reprezentacija Srbije pobedila je u revijalnom meču kombinovani tim internacionalaca okupljenih pod organizacijom "Pro Hunt" sa 14:0 (0:0, 7:0, 0:0, 7:0).

Izvor: B92, SAAF

Autor:B92, SAAF

Srbija razbila tim predvođen Amerikancima
Foto: SAAF/Dragan Zabunoviæ

Našu selekciju, predvođenu selektorom i glavnim trenerom Vladislavom Petkovićem, do pobede su doveli raning-bek Željko Kostić i MVP Sport klub Prve lige Srbije Aleksandar Borković, obojica postigavši tačdaun trčanjem u drugoj i četvrtoj četvrtini.

Istina, gledaoci na dobro ispunjenom stadionu FK BASK nisu imali prilike da uživaju u lepoj i tečnoj igri, za šta je velikim delom doprinelo izrazito loše vreme, jaka kiša i olujni vetar od sredine druge četvrtine.

Po nekom nepisanom pravilu, po takvom vremenu je odbrambeni deo timova bio bolja strana, što se pokazalo i u ovom slučaju.

Uopšteno gledajući, meč je obeležilo dosta grešaka – izgubljenih lopti i nekompletnih pasova, naročito na strani ekipe Pro Hunt.

Uprkos lošim okolnostima pod kojima je odigrana utakmica, naša reprezentacija bila je nadmoćna, kako brojčano, tako i u svim aspektima igre.

Zbog kraćeg rostera, umor je kod „Pro Hunt” igrača bio vidan, dok je Srbija imala dovoljno igrača da "rotira", što je glavnom treneru dalo mogućnosti i prostora da kombinuje organizaciju napada posebno u poslednjoj četvrtini.

Važno je istaći da je svih 49 pozvanih reprezentativaca našlo svoje mesto na terenu i svoje minute u meču, te bi u tom smislu trebalo posebno istaknuti sva njihova imena.

Dobra atmosfera, timski duh, jedinstvo, međusobna podrška bili su i te kako primetni među igračima pa je možda rezultat – iako više nego povoljan, u ovoj utakmici bio sekundaran.

Pred reprezentacijom Srbije je sada novi izazov, duel protiv Turske, a više informacija o tom susretu biće uskoro objavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve