Nova vest
Ekipni sportovi

Nedelja, 01.02.2015.

23:36

NFL: Rodžers MVP sezone

Kvorterbek Grin Bej Pekersa Eron Rodžers proglašen je za najkorisnijeg igrača NFL sezone, drugi put u karijeri.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Rodžers je ove sezone kompletirao 65,6% pasova i bacio 4.381 jardi i 38 tačdauna uz samo pet presečenih lopti.

On je u glasanju pobedio defanzivnog enda Hjustona Džej Džej Vata 31-13, koji je dominirao ove sezone sa 20,5 sekova, po čemu je postao jedini u istoriji NFL sa takvim učinkom u dve različite sezone.

Rodžerso je Pekerse do skora 11-3 u NFC Sever, ali su na putu za Superboul zaostavljeni preokretom Sijetla u poslednja dva minuta finala NFC konferencije.

Rodžers se ovom titulom izjednačio sa Tomom Brejdijem, a ispred njih su samo Džim Braun, Džoni Junitas i Bret Farv sa po tri, te nedostižni Pejton Mening sa pet MVP trofeja.

Džej Džej Vat je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača lige, titula za najboljeg ofantivnog igrača otišla je raninbeku Dalasa DeMarku Mariju, ofanzivni ruki godine je risiver Džajantsa Odel Bekam Džunior, a defanzivni je tekl Sent Luisa Eron Donald.

Tajt-end Nju Inglanda Rob Gronkovski je povratnik godine, a trener godine je strateg Arizone Brus Erijans. Lajnbeker Karoline Tomas Dejvis je dobio nagradu "Volter Pejton" za humanost godine, dok je raninbek Pitsburga Li'veon Bel bio najbolji fantazi igrač.

Pola sata iza pomoći na programu je XLIX Superbou, duel Sijetl Sihoksa i Nju Ingland Petriotsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu