Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 03.11.2016.

09:10

Skinuli kletvu – Kabsima titula posle 108 godina!

Bejzbol tim Čikago Kabi okončali su jedan od najdužih perioda između dve titule u istoriji sporta, osvojili su MLB posle punih 108 godina!

Izvor: AK

Autor: AK

Skinuli kletvu – Kabsima titula posle 108 godina!
Foto: Getty images

Kabsi su do svoje treće titule stigli pobedom nad Klivlend Indijansima sa 4-3 posle velikog preokreta u Svetskoj seriji, gde su gubili 3-1!

Oni su dve poslednje pobede ostvarili upravo na terenu svog rivala, nakon impresivnih 9:3 u šestom, finalni su dobili sa 8:7 posle dodatnog ininga.

Kabsi su prethodne dve titule Svetske serije koja je uvedena 1903. godine, osvajali u nizu 1907. i 1908. Tako je okončana najduža serija između dve titule u istoriji MLB.

S druge strane, Indijansi će morati i dalje da čekaju na svoju treću titulu, poslednju su osvojili 1948. godine, kada nije postojala nijedna druga profesionalna liga u SAD (NFL, NBA ili NHL), a propustili su šansu i da Klivlendu donesu drugi trofej za svega šest meseci, a nakon više od 50 godina bez ijednog.

Kabsi su "majstoricu" otvorili "houm ranom" Deksera Faulera za 1:0, što je prvi u poslednjih 38 sedmih utakmica finala. Indijansi se vraćaju u trećem iningu preko Karlosa Santane, ali gosti na krilima Kris Brajanta, Bena Zobrista i Havijera Baeza stižu do ogromnih 5:1 posle pete izmene.

Indijansi su u međuvremenu ostali i bez svog glavnog bacača Korija Klubera koga je houm ranom izbacio Baez, ali se vraćaju u život zahvaljujući neverovatnoj greški bacača Kabsa, te preko Dejvida Rosa u njegovoj oproštajnoj utakmici od bejzbola smanjuju na 6:3.

Ros je postao najstariji igrač koji je ostvario houm-ran u sedmom meču Svetske serije, a on je inače titulu osvojio i 2013. sa Boston Red Soksima.

Usledio je period veoma nervozne igra oba tima u naredna dva ininga, da bi u osmom Radži Dejvis ostvario novi houm ran za izjednačanje na 6:6. Nakon prekida od oko 20 minuta zbog kiše, Kabsi su u dodatnom iningu preko Zobrista stigli do ključnog poena za titulu.

Migel Montere povećava na 8:6, a Dejvis samo uspeva da ublaži poraz Indijansa pred razočaranim "Progresiv Fildom". MVP finala bio je Zobrist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu