Nova vest
Fudbal

Nedelja, 06.07.2014.

02:25

Van Gal: Tim znao, Jasper ne

Selektor Holandije Luj van Gal otkrio je, posle dramatične pobede na Kostarikom, da je Tim Krul znao da će braniti penala, ali ne i Jasper Cilesen.

Izvor:

Autor:

Default images

Trener Mančester Junajteda napravio je promenu među stativama u poslednjim trenucima drugog produžetka, koja se ispostavila kao ključna za plasman u polufinale.

"Razmišljamo o svemu na vreme, pa i o ovakim situacijama. Svaki igrač u mom timu poseduje određene kvalitete i umeća. Oni ne dolaze uvek do izražaja, a odluka da Tim stane na gol bila je logična – zbog raspona ruku"

Posle 120 minuta igre nije bilo golova, da bi golman Njukasla odbranio je udarce Ruisu i Umanji (4:3), donevši timu plasman u polufinale na svom debiju.

"Nismo ništa rekli Jasperu, jer nismo želeli da razmišlja o tome pre i za vreme meča, jer bi ga to sigurno razočaralo. Svaki čuvar mreže ima svoje prednosti, pa tako je Tim zbog većeg raspona ruku dobio prednost", dodatno je obrazložio svoju odluku Van Gal."Pričali smo o svemu sa Timom, proučili kako Kostarikanci izvode penale... Primetili ste da je nekoliko puta pogodio stranu. Igrali smo dobro, pa sam zamenio samo Depaja, koji nije bio na svom nivou. Kasnije sam se premišljao šta da radim, jer su i Van Persi i Vijnaldum bili iscpljeni, rizikovali smo i to nam se isplatilo".

Mišljenje selektora deli i Robin van Persi.

"Izmena je bila strašna, kad vidite ovako nešto, morate odati priznanje selektoru. Znali smo da Tim sjajno brani penale i ponosan sam što je to i pokazao", rekao je Van Persi.

Holandija će se za prolaz u finale boriti sa Argentinom devetog jula u Sao Paulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve