Nova vest
Fudbal

Petak, 27.06.2014.

04:38

Vaha: Ponosan sam na plasman među 16

Vahid Halilhodžić izborio se za status heroja arapskog i afričkog fudbala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pre 4 godine Obala Slonovače odlučila je da ga ne zadrži na klupi, a ovog juna “Slonovi” su podbacili, a Vaha sa Alžirom ide u drugu fazu.

Alžirci su protiv Belgije vodili, pa izgubili, Južnu Koreju su nadigrali i pobedili, a protiv Rusa su se vratili i održali neophodni remi.

Ponosan sam na ovo što smo uradili večeras. Odigrali smo izvanredno i zaslužili plasman u dalje takmičenje“, kaže Halilhodžić.

Sa golom minusa iz prvog poluvremena Alžirci su morali da napadnu u nastavku.

Rekao sam im da budu organizovani, da ne paniče i da po svaku cenu spreče drugi gol za Ruse. Morali smo da ubrzamo igru, da se više dodajemo, jer je teren bio težak, nedovoljno dobar za solo akcije. Igrači su veoma umorni posle ovoga“.

Ovo je prvi put posle dve decenije da jedna arapska selekcija prođe grupu, a pre punih 28 godina Maroko je poslednji tim iz severne Afrike koji je došao do osmine finala. Rival im je tada bila Nemačka, a pred Alžirom je isti protivnik.

Možemo mi i bolje od ovog do sada, što da ne odigramo bolje baš protiv Nemaca“, kaže bivša legenda Veleža. Imamo manje navijača nego Nemačka, ali smo dobili podršku i nadam se da će mnogi biti na našoj strani. Brazilci vole fudbal, nadam se da će biti uz nas. Daćemo sve da ih privučemo“.

Alžir ne leži Nemcima, oni su jedini tim sa kojim je Nemačka igrala više od jednom, a da ga nije pobedila (2 meča, 2 poraza), a mnogi u Bavarskoj pamte kako je Rabah Mađer u dresu Porta oteo Bajernu titulu prvaka Evrope. Ipak, Nemci su stari dužnici Alžira, još od SP 1982, kada su odigrali baš onako kako je njima i Austrijancima odgovaralo i ostavili „Pustinjske lisice“ u grupi.

„Davno je to bilo. Dajte mi da uživam u današnjem meču, neću danas da razmišljam o Nemcima, ali znam da neće biti jednostavno“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

9 h

U fokusu

Vidi sve