Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.06.2014.

20:45

Istorijska pobeda Alžira, 4:2 nad Korejom

Fudbaleri Alžira ostvarili su istorijsku pobedu, savladali su Južnu Koreju 4:2 i došli na korak od plasmana u osminu finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Alžirci su odigrali fenomenalno u prvom poluvremenu, u potpunosti nadigrali rivala i u roku od 12 minuta stekli tri gola prednosti.

U 50. minutu Korejci iz prvog šuta na meču smanjuju zaostatak, ali desetak minuta kasnije Alžir vraća na +3, postavši prva afrička reprezentacija koja je na jednom meču SP dala najmanje četiri gola. Koreja je u finišu samo ublažila poraz.

Vahid Halilhodžić je agresivnom igrom u prvom poluvremenu šokirao rivala i deklasirao ga, te doneo Alžiru prvu pobedu na SP posle 32 godine.

U poslednjem kolu Alžircima je dovoljan bod protiv Rusije, te da Koreja ne savlada Belgiju sa više od dva gola razlike. Ruse dalje vodi bilo kakva pobeda protiv Halilhodžića.

Alžir je odigrao savršeno prvo poluvreme koje mu je donelo ovu veliku pobedu. Tim Vahida Halilhodžića je od prve sekunde krenuo agresivno i ofanzivno, što je pomalo šokiralo Korejce koji se nisu u tome snašli.

Golmanu Jungu su pretili sa svih strana, on se dobro držao 25 minuta, a onda je usledio debakl u roku od 12 minuta. Alžirci do prednosti stižu preko Islama Slimanija.

Štoper Međani je poslao fantastičan pas sa centra terena, Slimani je bio brži od Kima i Honga i sjajnom reakcijom ispred neodlučnog golmana Hana doneo prednost Alžiru.

Samo tri minute kasnije Rafik Hališ je duplirao prednost. Nakon kornera Đabua sa leve strane golman Koreje Jung je katastrofalno reagovao, izašao na peterac, a ispred njega fantastično skočio Hališ i glavom loptu zakucao u mrežu.

Nakon nekoliko mirnih minuta novi gol za Alžir, preko Abdelmumenea Đabua. Nova katastrofalna reakcija odbrane Koreje, Slimani pronalazi Đabua koji lagano šalje loptu u donji desni ugao.

Koreja u prvih 45 minuta nijednom nije šutirala ka golu Alžira, pa je u nastavku meča morala sve da menja. To je i učinila, i brzo se vratila u igru.

U petom minutu drugog dela Korejci postižu gol iz prvog šuta. Hong-Min Son je dobio loptu sa sredine terena, ona ga je pogodila u leđa, ali se odlično snašao, prevario Bugeru i loptu poslao kroz noge Mboliju.

U narednih desetak minuta Koreja vrši veliki pritisak na gol Alžira, koji uspeva da se odbrani, a onda iz prve konkretne akcije u nastavku vraća tri gola prednosti. Jacin Brahimi je odigrao savršen dupli pas sa Fegulijem u kaznenom prostoru i lako savladao Junga.

Azijski predstavnik se nije predao, nastavio je da napada, ređa šanse, da bi 20-ak minuta pre kraja ponovo stigli do gola. Odlična akcija po levoj strani, trojica Korejaca su se našla protiv dvojice Alžiraca u kaznenom, na kraju Ja-Čeol Ku ubacuje loptu u nebranjenu mrežu.

U završnici meča Alžirci se konačno konsoliduju u veznom redu kao u prvih 45 minuta i uspevaju da iskontrolišu ritam te stižu do velike pobede.

Tok ovog meča, kao i svih ostalih na Mundijalum mogli ste da pratite u Live blogu B92, u kojem možete interaktivno učestvovati šaljući komentare i tvitove na hashtag #b92brazil.

Grupa H, 2. kolo:
Južna Koreja – Alžir 2:4 (0:3)
Son 50, Ku 72 – Slimani 26, Hališ 29, Đabu 38, Brahimi 62

J. Koreja (4-2-3-1): Jung – Jun, Kim, Hong, J. Li – Č-J. Li (K-H. Li 64'), Han (Đi 78') – Ku, Park (Kim 57'), Ki – Son

Alžir (3-4-2-1): Mboli – Hališ, Bugera (Belkalem 89'), Međani – Mesba, Đabu (Gilas 73'), Brahimi (Lasen 77'), Mandi – Bentaleb, Feguli – Slimani

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

8 h

U fokusu

Vidi sve