Belgija – Sjedinjene Američke Države

Ovaj meč kompletiraće parove četvrtfinala Svetskog prvenstva, Belgija i SAD u Salvadoru odlučuju ko će na Argentinu.

 De Brujne 93, Lukaku 105 - Grin 107
  BEL   USA  
  2 : 1  
Laku noć
Hvala vam što ste uz nas pratili SP danas, budite sa nama i u petak kada počinje četvrtfinale.
Pobednici
U èetvrtifinalu Mundijala igraæe svih osam pobednika grupa.
KRAJ!
Kraj utakmice, Belgija je u četvrtfinalu. Savladala je SAD 2:1 posle produžetaka.
60 sekundi
Samo jedan minut produžetka, Klinsman je besan.
De Brujne je na ovoj utakmici kreirao deset gola šansi za svoj tim, što je najbolji učinak jednog igrača još od Strahana protiv Novog Zelanda 1982. godine.

Beta/AP
Kurtao krade slavu Hauardu
Sjajna šansa SAD za izjednačenje, sjajna kombinacija Amerikanaca u malom prostoru, Džons pronalazi Dempsija koji je bio oči u oči sa Kurtoom, ali golman Belgije 'skida' zicer i postaje junak svog tima. Hauard ima ozbiljnu konkurenciju.
Hauard održava SAD u igri, Lukaku je opet lako izašao na kraj sa čuvarom, na levoj strani šesnaesterca, ovaj put je gađao dalji ugao po zemlji, ali Hauard beleži novu odbranu, 15. na utakmici.
SAD umalo da izjednači za 120 sekundi, odličan centaršut sa desne strane, Vondolovski spušta glavom na peterac, ali šut Džonsa prolazi pored stative.
GOOOOOOL!
Amerikanci se vraćaju u igru, smanjuju na 2:1. Džulijan Grin vraća nadu SAD!

I Klinsman je pogodio sa izmenom. Bredli iz sredine šalje sjajan pas preko odbrane na peterac, a Džulijan Grin hvata volej i trese mrežu. Ušao je posle drugog gola Belgije.
Džokeri
Četiri od šest golova Belgije na SP postigli su rezervisti.

Beta/AP
PAUZA
Pauza između dva produžetka, Belgija je u 15 minuta uradila ono što nije mogla u prvih 90. Izgleda da je ulazak Romelua Lukakua prelomio meč. Vilmots opet pogađa sa izmenom.
GOOOOOOL!
Belgija ide u četvrtfinale, vodi 2:0! Strelac je Romelu Lukaku!

De Brujne uzvraća saigraču za asistenciju, šalje mu sjajan pas na levu stranu kaznenog, a napadač Čelsija precizno gađa pored Hauarda i verovatno rešava pitanje pobednika.
Nova sjajna odbrana Hauarda, daje još malo vremena saigračima da se izbore za izjednačenje.
90'
Ovo je peti meč na kojem se igraju produžeci u Brazilu, a tek je osmina finala. Na celom turniru u JAR 2010. produžeci su igrani samo četiri puta.
Strpljenje
Belgijanci su gol postigli iz 32. šuta na utakmici!
GOOOOOOL!
Belgija konačno postiže gol. Kevin de Brujne za 1:0!

Samo što je ušao u igri Romelu Lukaku je dobio duel na sredini terena i sjajno prošao po desnoj strani do kaznenog, pronašao je u sredini De Brujnea koji pravi 'polukružno' oko dvojice Amerikanaca, šutira po zemlji u dalji ugao i lopta konačno prolazi pored Hauarda.
Hauard je odbranio 11 šuteva Belgijancima u 90 minuta, što je rekord ovog SP.

Beta/AP
PRODUŽECI
Igra se dodatnih 2x15 minuta, do sada smo dva puta gledali penale na SP.
NemanjaBB
Ovako sam ja napadao jednu devojku, ona se branila kao Hauard.
KRAJ
Kraj regularnih 90 minuta, nema golova, opet ćemo gledati produžetke na SP. Belgija je dominirala tokom celog meča, imala više od 30 šuteva, ali je Tim Hauard briljirao na golu SAD. S druge strane, Vondolovski je promašio zicer sa pet metara u 93. minutu za pobedu Amerikanaca.
Promašaj prvenstva!
Amerikanci su u 93. minutu imali najbolju šansu na utakmici, za pobedu, za četvrtfinale. Džons je spustio loptu glavom na peterac gde je sam bio rezervista Vondolovski koji sa nekoliko metara šutira preko gola. Promašaj SP definitivno!
HAUARD!
Neverovatni Hauard nastavlja da frustrira Belgijance, u finišu meča brani novi pokušaj Kompanija. Belgija je 30 puta šutirala ka golu SAD, na njemu je nesavladivi Tim Hauard!
Nova prilika za Belgiju, ovaj put Azar probija po levoj strani, ali šutira pored stative.
Pet minuta do kraja meča, da li ćemo opet gledati produžetke?
Amerikanci su samo devet puta šutirali u okvir gola u grupnoj fazi. SAD je jedini tim koji je prošao u osminu finala sa jednocifrenim brojem šuteva u okvir gola. Na ovom meču imaju četiri.
Ne pomažu ni štoperi
Nova prilika za Belgiju, ovaj put u kaznenom SAD neočekivana kombinacija štopera, Kompani pronalazi Van Bujtena, ali i njegov šut zaustavlja Hauard.
LuDI MiloJKo
Tim Howard èovek maèka...
Hauard je nerešiva enigma za Belgijance, odbranio je još jednu gol šansu. Miralas je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, Felaini je smirio loptu za Azara koji gađa dalji ugao, ali sjajna parada golmana Evertona.
Prvo ime meča
Hauard je novi rekorder SAD po broju odbrana na SP, ima 130 u karijeri, preskočio je Tonija Meolu.

Beta/AP
Zicer
Najbolja šansa na utakmici, Oriđi je dobio duel u sredini, poslao savršen pas u prostor za Miralasa koji izlazi sam na Hauarda, gađa dalji ugao, ali sjajno brani Amerikanac.
SAD mnogo teže stiže do gola Belgije, Dempsi pokuušava dva puta sa distance, ali lako brani Kurtoa.
Hauard
Iznenada nova gol šansa za Belgiju, Miralas je napravio gužvu na ivici kaznenog, lopta je stigla na levu stranu do Oriđija koji je imao otvoren prostor za šut, ali Hauard brani.
SAD retko ima loptu u nogama, u prva tri meča u proseku samo 38%, jedini prosek na SP imao je Iran, 30%.
Miriše na gol
Belgijanci sve bliži golu, SAD pod velikim pritiskom.
Promena
Prva promena Vilmotsa, izlazi Mertens, ulazi Kevin Miralas.
Belgijanci muče SAD preko leve strane, posle duge akcije Oriđi je odlično prošao, na prvoj stativi proigrao Mertensa koji pokušava petom, ali pored stative.
Prečka
Nova gol šansa za Belgiju, Oriđi šutira glavom sa desetak metara, Hauard je bio savladan, ali Belgijanac pogađa prečku.
Prvo uzbuđenje u nastavku, Fertongen opet sjajno prolazi po levoj strani, šalje loptu u peterac, ali ona prolazi kroz noge dvojici Belgijanaca.
Belgijanci kruže oko kaznenog prostora SAD, ali nema prolaza.
Sasha-NS
Napokon prava tekma!
RESTART
Nastavljeno je drugo poluvreme, ko će na Argentinu?
POLUVREME
Kraj prvih 45 minuta, nema golova u Salvadoru. Belgija je kontrolisala igru, imala mnogo više loptu u svom posedu i 2-3 sjajne šanse, ali Oriđi i De Brujne nisu uspeli da savladaju Hauarda. S druge strane, najbolju šansu je imao Dempsi, ali je slabo šutirao.
Belgija pokušava u samom finišu da stigne do vođsta, prvo Hauard brani šut De Brujnea, potom loš korner istog igrača.
Amerika cela
SAD je izgleda odoleo i ovom naletu Belgije, očekuje se miran finiš poluvremena.
Belgijanci su poslednjih 6 golova na svetskim prvenstvima postigli u poslednjih 20 minuta utakmica.
Povreda
Desni bek SAD Fabijan Džonson ne može da nastavi meč zbog povrede, menja ga DeAndre Jedlin. Sada na desni bok odlazi Kameron, dok će Jedlin u vezni red.
Novi period velikog pritiska Belgijanaca koji stvara problem SAD, ali se Amerikanci za sada uspešno brane.
Nova sjajna šansa za Belgiju, odlično je po levoj strain probio Fertongen, ubacuje na peterac, ali Bizli izbacuje ispred Felainija.

Beta/AP
Gol šansa
Sjajna prilika za Belgiju. Fertongen je odlično povukao napad, pronašao na levoj strani kaznenog prostora usamljenog De Brujnea, ovaj 'lomi' čuvara i stvara prostor za šut, ali to radi očajno I lopta odlazi pored gola.
Prvi posao za Kurtou, Bredli je odlično probio kroz sredinu, naišao je na 'zid' na ivici kaznenog prostora, lopta se odbila do Dempsija koji šutira iz prve, ali lako je hvata golman Belgije.
Prva opomena
Oštar start Džofrija "Džofa" Kamerona nad Mertensom, prvi žuti karton na meču.

Beta/AP
Uljez
Jedan navijač je utrčao sa tribina na teren, obezbeđenju je trebalo skoro minut da reaguje.
Nakon početnog pritiska Belgije, SAD se oslobodio, već desetak minuta nema konkretnih akcija niti uzbuđenja u Salvadoru.
Formacije

Belgija i SAD su do sada igrali samo jednom na SP, na prvom 1930. SAD je slavio 3:0.
Veliki pritisak Belgijanaca na startu utakmice.
Već u prvom napadu gol šansa za Belgiju, 19-godišnji Divok Oriđi je pobegao čuvaru i izašao sam na Hauarda, ali iskusni golman SAD izbacuje u korner.
START
Počeo je poslednji meč osmine finala Svetskog prvenstva između Belgije i SAD.
Postave:
Belgija (4-2-3-1): Kurtoa – Fertongen, Kompani, Van Bujten, Aldervreld – Vitsel, Felaini – Azar, Mertens (Miralas 61'), De Brujne – Oriđi (Lukaku 91')

SAD (4-1-4-1): Hauard – Bizli, Bezler, Gonsales, Džonson (Jedlin 32') – Kameron – Bedoja (Grin 105+), Bredli, Džons, Zusi (Vondolovski 72') – Dempsi

Beta/AP
Sudije
Pravdu će da dele Afrikanci, glavni sudija je Đamel Haimudi iz Alžira, prvi pomoćnik je Reduan Ahik iz Maroka, a drugi zemljak glavnog arbitra Abdelhak Ečiali. Četvrti sudija je Norbert Hauata sa Tajlanda.
Uslovi za igru
U Salvadoru je trenutno 26°C, oblačno je, a vlažnost vazduha čak 82%.
Argentina se provukla
Domaćin
Meč je igra na stadionu Fonte Nova u Salvadoru, kapaciteta 51.900 mesta.

Beta/AP
Dobrodošli
Ovaj meč kompletiraće parove četvrtfinala Svetskog prvenstva, Belgija i SAD odlučuju ko će na Argentinu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: