Nova vest
Borilački sportovi

Petak, 06.01.2017.

23:53

Biševac: Hukić je uzor mladima

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je svetski bokserski šampion Muamer Hukić uzor mladim ljudima, iako je taj sport u Srbiji u velikoj krizi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Biševac: Hukić je uzor mladima
Getty Images

Hukić je 19. novembra u Hanoveru pobedio Ukrajinca Dmitra Kučera i tako odbranio IBO svetsku titulu u kruzer kategoriji osvojenu devet meseci ranije trijumfom nad Britancem Olom Afolabijem.

"Nažalost, boks je u celoj državi na niskim granama, pa i kod nas. Hukić je svojim ponašanjem i rezultatima postao primer mladima, koji bi da krenu njegovim stopama. Za povratak slave i interesovanja, najpre je potrebno obezbediti uslove za trening i stručni kadar. Ovde se ceni i poznaje plemenita veština, a narod se izuzetno ponosi Hukićem. Malo ko ima svetskog prvaka, čime mi možemo da se pohvalimo", naveo je Biševac.

Biševac, koji je diplomirani ekonomista po struci, svojevremeno je imao uspešnu karijeru u amaterskom boksu, a kasnije je bio i direktor Sportskog saveza Novog Pazara.

"Bilo je zadovoljstvo prisustvovati poslednjoj Hukićevoj odbrani titule. On je potvrdio da se treningom i napornim radom može stići do svetskog vrha. Sportisti su ambasadori svakog grada i države, a Hukić je naš najbolji predstavnik. Njegov meč je pre mesec i po prenošen u 94 države, što je najbolja propaganda za nas", ocenio je Biševac.

Hukić je kazao da se posle povrede ruke nada da će uskoro biti spreman.

"Kučer je bio jak rival, što je i normalno ako je ulog svetska titula. Tu je vazduh prilično razudjen. Gotovo celu borbu boksovao sam sa hendikepom, jer sam u četvrtoj rundi slomio ruku. Uspeo sam da pobedim. Nadam se da ću se uskoro biti potpuno spreman. Biće dobrih borbi u narednom periodu, verovatno već u martu. Planiram i ujedinjenje titule u kruzeru", otkrio je Hukić.

Ovaj 32-godišnji bokser ocenio je da u Novom Pazaru ima dosta talenata za boks i sport uopšte.

"Drago mi je što je gradonačelnik Biševac veliki zaljubljenik u boks i što je bio moj gost tokom odbrane titule u Hanoveru. Razgovarali smo o perspektivama boksa, pošto je činjenica da potencijal postoji i treba ga iskoristiti. Omladina treba da se bavi sportom, a sport je najbolja reklama", kazao je Hukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu