Nova vest
Borilački sportovi 0

9.5.2024.

13:20

Vlada Republike Srbije nagradila bokserske šampione i njihove trenere

Istorija je ispisana, plemenita veština u Srbiji otvorila je novo poglavlje.

Izvor: BSS

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Bokserski savez Srbije (BSS)

Bokserke i bokseri reprezentacije Srbije su na Prvenstvu Evrope za seniorke i seniore održanom u Beogradu od 18. do 28. aprila 2024. u hali "Aleksandar Nikolić" osvojili ukupno 20 medalja i time postavili temlje za novu i lepšu budućnost. 

Evropa i svet od sada sa velikim respektom ulaziće u ring i duele sa našim protagonistima boksa. Rekordan broj medalja srpskih reprezentativaca na šampionatu "Starog kontinenta" nagrađen je novčanim nagradama od Vlade Republike Srbije u iznosu od 20000 evra za zlatnu, 15000 za srebrnu i 10000 evra za bronzanu medalju.

Bokserski savez Srbije (BSS)

Ženska boks selekcija Srbije na Prvenstvu Evrope za seniorke i seniore 2024. osvojila je 11 medalja, od toga tri zlata (Sara Ćirković 54kg, Natalija Šadrina 60kg, Kristina Kuluhova 63kg), jedno srebro Kristina Nađ Varga 48kg i sedam bronzi (Nina Radovanović 50kg, Dragana Jovanović 52kg, Anđela Branković 57kg, Milena Matović 66kg, Nikolina Gajić 75kg, Elma Hajrović 81kg, Sara Miljković +81kg)

Muški boks tim Srbije na EP u Beogradu osvojio je devet medalja, od toga jednu zlatnu Jovan Nikolić 71kg, dva srebra Rasko Simić 80kg i Dušan Veletić +92kg i šest bronzi: Rade Joksimović 48kg, Omer Ametović 51kg, Vahid Abasov 67kg, Almir Memić 75kg, Veljko Ražnatović 86kg, Sadam Magomedov 92kg.

Nagrađeni su i svi treneri, a svaki trener je dobio isti iznos kao i bokser ili bokserka za osvojenu medalju.

"Ogromno hvala našem predsedniku i prijatelju Vučiću za svu podršku koju nam je pružao svih ovih godina i verovao u boks kada niko nije, a posebno mu hvala za nagrade bokserima i trenerima koje smo dobili u rekordnom roku. U znoju i krvi stigli su bokseri i bokserke do medalja kojima se ponosi Srbija, sada su nagrađeni i time su dobili dodatnu motivaciju da nastave putem kojim su krenuli. Pred nama su novi takmičarski izazovi, lestvica je podignuta visoko i od sada će se na svako takmičenje gledati drugim očima, očekivanja i ambicije će biti na maksimumu, ali ni rad koji je i do sada bio veliki i kvalitetan neće izostati.  Velika zahvalnost pripada i ministru Gajiću i Minstarstvu sporta, predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Božidaru Maljkoviću i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, kao i svim ljudima koji su dali svoj doprinos da se srspki boks sada u svetu vrednuje visokim ocenama. Zvanično smo druga nacija Evrope po uspehu i idemo dalje, na redu su Olimpijske igre u Parizu, ali i šampionati Evrope za mlađe kategorije, prvenstva sveta, idemo dalje u osvajanje i po nove radosti", rekao je selektor Milan Piperski.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu