Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 12.09.2013.

10:20

Težak udes Kubice, bez povreda

Bivši vozač Formule 1 Robert Kubica doživeo je novu tešku nesreću na reliju, ali je, srećom, prošao bez ikakvih povreda.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Podsetimo, Kubica je prerano završio karijeru u Formuli 1 posle udesa na jednom reliju u Italiji u februaru 2011. godine, u kojem je doživeo teške povrede šake, ruke i noge. Poljak se nikada nije potpuno oporavio, zbog čega nije moguć njegov povratak u Formulu 1, pa se koncentrisao na reli.

Ove sezone Kubica je dobio podršku Sitroena i beležio je odlične rezultate u Svetskom reli šampionatu (WRC), a učestvuje u još nekim takmičenjima. Predstojećeg vikenda očekuje ga Reli Poljske, a u sklopu priprema izgubio je kontrolu nad svojim Sitroenom, izleteo sa puta i dva puta se prevrnuo. Umalo je naleteo na pastira i krave koji su bili pored puta, ali su se oni, srećom, na vreme sklonili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu