Nova vest
Auto-moto

Sreda, 12.01.2011.

10:15

Još jedna WRC sezona za Raikonena

Šampion Formule 1 iz 2007. godine Kimi Raikonen i ove sezone će se takmičiti u Svetskom reli šampionatu (WRC).

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Finac je prošle sezone debitovao u šampionatu kao vozač Sitroenovog junior tima, a potvrda njegovog učešća u šampionatu dolazi posle višemesečnih spekulacija vezanih za njegovu budućnost.

Raikonen će u šampionatu koji počinje Relijem Švedske, od 12. do 14. februara, voziti za “ICE 1” tim, koji će imati podršku Citroena, pa će se Finac naći za volanom modela DS3 WRC.

Prošle godine su se pojavile informacije da će se Raikonen vratiti u Formulu 1 kao vozač Renoa, ali je on to demantovao rečima da ostaje u reliju. Ipak, potvrda njegovog angažmana nije došla do sredine januara, a mesec dana ranije se spekulisalo da će uzeti godinu dana pauze zbog smrti oca Matija, koji je preminuo u 56. godini u decembru.

Ipak, u utorak je objavljena zvanična lista učesnika premijernog takmičenje ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata, na kojoj se uz vozače Sitroena, Sebastijana Leba i Sebastijana Ožijea, i Forda, Miku Hirvonena i Jari-Matija Latvalu, nalazi i Norvežanin Peter Solberg. Bivši svetski šampion će, uprkos podršci Sitroena, ponovo voziti za svoj privatni tim, a na Reliju Švedske bi trebalo da startuje čak 130 posada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve