Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 02.01.2011.

20:16

Prva etapa Dakara Fariji i Saincu

Portugalac Ruben Faria trijumfovao je u konkurenciji motociklista na prvoj etapi 32. izdanja relija Dakar voženoj od Viktorije do Kordobe.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Faria je do trijumfa na 192 kilometara dugom brzincu došao u vremenu od 1:58.02 sata, sa 29 sekundi prednosti u odnosu na branioca titule Sirila Desprea iz Francuske.

Treće mesto zauzeo je dvostruki pobednik Dakara Mark Koma, koji je imao za 1:15 minut slabije vreme od Portugalca, kojem je to bila četvrta etapna pobeda na najprestižnijem reliju na svetu u karijeri.

Jedini srpski predstavnik u Argentini i Čileu Gabor Sagmajster kroz cilj je prošao u vremenu od 2:23:11 sata, što je bilo dovoljno za 62. mesto na etapi, ali ujedno i u generalnom plasmanu Dakara.

Automobilisti su pred sobom imali malo duži specijal, od 222 kilometara, i na njemu je trijumfovao aktuelni šampion Karlos Sainc u Folksvagen Tuaregu. Legendarni reli vozač je trijumfovao u vremenu od 2:18.32 sata, 31 sekundu ispred vozača BMW-a Stefana Peterhansela, i timskog kolege Nasera Al Atijaha, koji je imao zaostatak od 2:16 minuta u odnosu na Španca.

Najprestižniji reli na svetu nastavlja se u ponedeljak etapom od Kordobe do San Mihel de Tukumana. Van brzinca takmičari u svim konkurencijama će morati da pređu 440 kilometara, dok motocikliste očekuje brzinac u dužini od 300 kilometara, a automobiliste od 324 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu