Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 20.06.2010.

22:30

Hirvonen najbrži, Gošev pobednik

Svetski vicešampion Miko Hirvonen u Fordu bio je najbrži na 43. Srbija reliju, koji mu je poslužio kao dobar trening za predstojeće takmičenje u Bugarskoj.

Izvor:

Autor:

Default images

Hirvonen je u test automobilu prašio po suvom i kiši, počev od Divčibara, preko Košutnjaka, Lisovića i Avale, taman toliko da podesi auto, ali i zabaci publiku.

Finac je ujedno postao je i vlasnik rekorda na Avali, koju je odradio za 4.33.4 minuta, što je apsolutno brzo i možda za naredni period i nedostižno, a za to mu je sledio pehar za šampionat Srbije.

Ako je za utehu domaćoj publici, Finci jesu bili najbrži, ali nisu pobednici, jer FIA za evropski kup ’ne vidi’ automobile klase A8, tako da je prvo mesto pripalo opet posadi iz Bugarske, ali ovog puta sasvim novim imenima.

Sa vremenskim zaostatkom od 7:39.0 minuta, sasvim zasluženo na najviši stepenik pobedničkog podijuma popeli su se Petar Gošev i Dimitar Spasov, dok su drugo mesto zauzeli momci iz Italije koji voze sa rumunskom licencom Marko Temepstini i Dorim Pulpea. Do podijuma su došle još jedne komšije, stari znanci, Dimitar Iliev i Janaki Janakijev. Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević osvojivši šesto mesto najbolja su plasirana domaća posada za Evropski kup.

Uslovno rečeno povratnici u reli sport Vladan Petrović i Srđan Kondić, osvojili su drugo mesto za šampionata Srbije i ujedno su imali peto vreme od svih posada sa vremenskim zaostatkom 10.56.4 za gostima sa severa Evrope. Slede Miodrag Šarac i Branislav Babić koji su muški odradili više nego zahtevan 43. Srbija reli, koji je za mnoge domaće posade i u ovom izdanju nedosanjan san. Zoran Pivić i Dejan Jakovljević sigurnom vožnjom tokom svih 18 brzinskih ispita, dokazili su staro pravilo da na reliju obično ne slavi najbrži, nego ona posada koja dođe do cilja.

Vredni hvale su Aleksandar Cvijović i Milan Novaković, mladi momci iz Užic,a koji su uz vremešnog auta izvlačili maksimum, a od publike pored brzinaca gromoglasno navijanje i aplauze. Dušana Borkovića, koji je zahvaljujući odličnim vožnjama imao sasvim izgledne šanse da se dočepa pobedničkog pehara sa našeg najprestižnijeg takmičenja, ovoga puta izdao je menjač na autu.

Tokom drugog dana, koji uslovno rečeno bio lakši od prvog, što zbog konfiguracije brzinca, što zbog vremenskih uslova, uz kišu jedino na poslednjoj Avali, priličan broj domaćih posada, ali i gostiju iz Bugarske, morao je da parkira pre vremena, ili poput Kruma Dončeva, da se liši pobedničkog postolja, po cenu da završi reli i uknjiži vreden bodove.

Od 39 posada na startu posle prvog dana na Divčibarama do Valjeva je stiglo 27. Drugog dana u okolini Beograda, otpalo je još šest, tako da ih je do cilja stiglo 21. Gotovo polovina posada morala je da odustane, što može biti pokazatelj da je reli bio težak, ili da ekipe nisu bile dovoljuno spremne da odole izazovima.

Rezultati 43. Srbija relija:
1. Miko Hirvonen – Jarmo Letinen 2:00:27.8
2. Petar Gošev – Dimitar Spasov + 7:39.0
3. Marko Tempestini – Dorim Pulpea + 9:34.5
4. Dimitar Iliev – Janaki Janakiev + 9:48.8
5. Vladan Petrović – Srđan Kondić + 10:56.4
6. Krum Dončev – Petar Jordanov + 17:30.7
7. Tihomir Stratiev – Dobrin Borisov + 18:46.4
8. Vladica Rabrenović – Radmil Radivojević + 21:05.9
9. Tural Metkov – Vasko Hristov + 23:20.7
10. Emil Denev – Bogomil Nenov + 23:58.3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve