Nova vest
Auto-moto

Subota, 29.05.2010.

21:35

Ožije i dalje u vođstvu u Portugalu

Mladi Francuz Sebastijan Ožije zadržao je vođstvo i posle drugog dana Relija Portugala, šestog takmičenja u ovogodišnjem Svetskom reli šampionatu (WRC).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vozač Sitroenovog junior tima pred poslednjih pet specijalnih ispita u Portugalu ima 21 sekundu prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Sebastijana Loeba.

Sve to garantuje uzbudljiv poslednji dan, ali pošto su u nedelju na programu samo četiri ispita na šljunku pitanje je da li će Loeb uspeti da zaustavi svog sunarodnika na putu do prve pobede u karijeri.

Tokom celog dana smo išli do kraja. Bilo je teško, ali nismo izgubili mnogo vremena zbog toga što smo bili prvi na drumu. Smislićemo taktiku za nedelju, moram da pazim zbog prednosti u odnosu na Seba, ali znam da će ponovo biti teško”, rekao je Ožije.

Norvežanin Peter Solberg u privatnom Sitroenu C4 i Dani Sordo, vozač fabričkog tima Sitroena, su kompletirali dominaciju francuske ekipe u Portugalu. Iza četvorice vozača u modelu Sitroen C4 nalazi se vozač Forda Miko Hirvonen, a slede ga Hening Solberg i Metju Vilson u Stobart Fordu, dok Mads Osteberg u privatnoj Subaru Impreci kompletira prvu osmoricu.

Reli Portugala se završava u nedelju za kada je zakazano pet specijalnih ispita.

Rezultati posle drugog dana Relija Portugala:
1. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim 2:50:48.1
2. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 0:21.1
3. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli + 0:52.2
4. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 1:05.7
5. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 1:13.9
6. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 3:02.8
7. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 4:41.8
8. Mads Ostberg (Norveška) Adapta Motorsport + 5:36.7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve