Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 21.01.2010.

01:31

Sagmajster doputovao iz Argentine

Srpski motociklista Gabor Sagmajster u sredu uveče je doputovao iz Južne Amerike gde je od 1. do 17. januara predstavljao Srbiju na Dakar reliju.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Sagmajster je na najprestižnijem, i ujedno najtežem, svetskom reliju zauzeo 59. mesto i tako je za 30 pozicija popravio plasman koji je ostvario prošle godine, kada je Dakar prvi put vožen u Argentini i Čileu. Posle pozdrava sa porodicom, prijateljima i nekolicinom fanova šampion Srbije u moto krosu je za B92 izjavio da je zadovoljan postignutim ove godine.

"Svim takmičarima je veliki uspeh da završe Dakar. Ali, završiti Dakar na 59. mestu iz drugog pokušaja, na motoru od 690 kubika, kada su organizatori napravili stazu za 450 kubika, veliki uspeh. Treba znati da sam ja u svojoj kategoriji došao oko 30. mesta, ostali su manje kubikaže. Najbolje mesto na ovogodišnjem Dakaru mi je bilo 44. Među prvih 30 su sve takmičari fabričkih timova i mi protiv njih nemamo nikakve šanse, ali od 162 takmičara završiti na 59. mestu mislim da je apsolutno veliki uspeh i mislim da ima tu još gasa", rekao je Sagmajster za B92.

"Hvala svim medijima koji su nas pratili, to nam mnogo znači. I, naravno, svim onim ljudima koji vole Dakar reli, i ljubiteljima moto sporta, nadam se da ćemo i sledeće godine imati priliku da se nađemo na ovom reliju", dodao je jedini srpski predstavnik koji je uspeo da završi najteži reli na svetu.

Tri etape pre kraja 31. Dakara Sagmajster je povredio nogu, po dolasku u Suboticu će otići na detaljne preglede, ali se nada da povreda neće uticati na njegove dalje planove, i pozive za učešće na velikom broju relija, među kojima je i Dubai reli krajem marta.



"Dobio sam poziv za neke relije, prvi je Dubai reli koji se vozi krajem marta i već mi se sve sređuje da bih mogao na njemu da učestvujem. Takođe, učestovaću i u državnom prvenstvu i na Balkanskom šampionatu. Po dolasku u Suboticu idem na preglede, mislim da su mi ligamenti čak pokidani, više od 2.500 kilometara sam vozio sa imobilisanom nogom, ali tokom trke nisam osećao bol jer sam uzeo jake lekove", istakao je Sagmajster.

Srpski moto kros šampion u najjačoj klasi, do 250 kubika, naglašava da želi da učestvuje i na narednom reliju, ali da će sve zavisiti od finansija.

"Svake godine sam pripremljen za bilo koji svetski reli, ali sve zavisi od sponzora. Opet bih išao sa mojim prijateljima iz medija, jer su mi mnogo olakšali posao i isto bih izabrao Šugevara tim iz Japana, jer do sada nikada takav servis motora nisam imao. Ove godine sam od početka do kraja imao pravu podršku i nije mi bilo teško da dođem do cilja", rekao je Sagmajster.

Za sada nije poznato gde će biti vožen naredni Dakar, a Sagmajster ističe da mu je svejedno da li će on biti vožen ponovo u Južnoj Americi, ili će se vratiti u Afriku.

"Sviđa mi se u Argentini jer sam navikao na teren, ali pustinja je pustinja, a od Atakame teže nema. Ako već bude u Africi ne verujem da ću imati nekih posebnih problema", izjavio je Sagmajster za B92

Odluka o tome gde će 32. Dakar biti održan trebalo bi da bude doneta za nekoliko meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu