Nova vest
Auto-moto

Subota, 16.01.2010.

18:37

Dakar: Prvi trijumf Sainca

Španac Karlos Sainc trijumfovao je na 31. izdanju relija Dakar u konkurenciji automobilista.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vozač Folkvagena je najprestižniji i najteži reli na svetu završio za 47:10.00 sati, i iza sebe je ostavio dvojicu timskih kolega. Drugo mesto zauzeo je Naser Al-Atijah iz Katara, sa dva minuta i 12 sekundi slabijim prolaznim vremenom, dok je na trećoj poziciji Amerikanac Mark Miler imao zaostatak od više od pola sata.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Sainc je pred poslednju etapu, od Santa Roze do Buenos Airesa, imao, ipak, dostižnu prednost, ali je uprkos pobedi Al-Atijaha uspeo, zahvaljujući drugom mestu, da prvi put trijumfuje na Dakaru. Katarski vozač je do etapne pobede došao u vremenu od 1:19.42, dok je Španac imao 36 sekundi slabije vreme. Treće mesto na poslednjoj etapi 31. Dakara osvojio je Francuz Žerlan Šišeri.

Prošlogodišnji pobednik Dakara Južnoafrikanac Žinijel de Vilije je na tek završenom reliju, koji je po drugi put vožen u Argentini i Čileu, zauzeo sedmo mesto.

U konkurenciji motociklista najbolji je bio Francuz Siril Despre na KTM motoru, dok je jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster zauzeo 59. mesto i drugi put u karijeri uspeo da završi najteži svetski reli.

Kod vozača kamiona Rus Vladimir Čagin, dok je u konkurenciji kvadova trijumfovao Markos Patroneli iz Argentine.

Svečana ceremonija proglašenja pobednika na 31. Dakaru zakazana je za nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu