Nova vest
Auto-moto

Utorak, 12.01.2010.

22:18

Dakar: Koma i Sainc najbrži

Španci Mark Koma kod motociklista i automobilista Karlos Sainc pobednici su desete etape 31. Dakara, vožene od La Serene do Santijaga, duge 586 kilometara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktuelni šampion relija na KTM motoru je 238 kilometara dug brzinac kompletirao za 3:10.43 sata, i za dva minuta i šest sekundi je bio brži od najbližeg pratioca, vozača Jamahe, Davida Fretinjea iz Francuske. Treće mesto zauzeo je Portugalac Elder Rodrigeš, takođe na Jamahi.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Jedini srpski takmičar na najprestižnijem i najtežem reliju na svetu Gabor Sagmajster etapu je završio kao 65, sa 53 minuta i 13 sekundi zaostatka u odnosu na Komu.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Siril Despre na KTM motoru, koji je desetu etapu završio na šestom mestu. Francuz na vrhu ima prednost od jednog sata i 22 minuta u odnosu na Norvežanina Pal-Andersa Ulevalseter, dok Sagmajster zauzima 64. mesto.

Višestruki svetski reli šampion Karlos Sainc u Folksvagenu je do prve etapne pobede na ovogodišnjem Dakaru došao u vremenu od 3:01.05 sata. Francuz Stefan Peterhansel, vozač ekipe BMW, je na drugom mestu imao zaostatak od 28 sekundi, dok je treći bio još jedan vozač Folksvagena Mark Miler iz Sjedinjenih Država.

Zahvaljujući pobedi na desetoj etapi Sainc je uvećao prednost u plasmanu relija na nešto više od deset minuta u odnosu na klupskog kolegu Nasera Al-Atijaha iz Katara, koji je u utorak imao četvrto vreme.

U sredu se na Dakaru vozi 11. etapa od Santijaga u Čileu do argentinskog San Huana, duga 434 kilometra, od kojih će 220 činiti brzinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve